In lumea medicala litiaza renala, calculii renali sau nefrolitiaza – toate echivaland, in termeni populari,cu „pietrele la rinichi” -reprezinta un fenomen complex, cercetat in sute de studii de specialitate. Insa dincolo de aceasta lume greu de descifrat se afla intrebarile si temerile pacientilor, ce pot fi reduse, de cele mai multe ori, la aceste 3 aspecte:
Calculii renali sau, in termeni populari, “pietrele la rinichi” reprezinta acumulari sau bucatele de minerale care se formeaza la nivelul rinichilor si sunt apoi eliminate prin tractul urinar. In cele mai multe cazuri acestea sunt alcatuite din fosfat sau oxalat de calciu, din struvit (sau magneziu cristalizat), din acid uric sau, foarte rar, din cistina, ca urmare a unei tulburari de cauze ereditare in eliminarea acesteia. Toate aceste substante exista in mod natural in organismul nostru si e nevoie de doar mici dezechilibre pentru ca ele sa inceapa sa se lipeasca si sa creeze aceste mici formatiuni. Desi exista anumiti factori de risc, nu e neaparat obligatoriu sa locuiesti intr-o zona cu apa potabila dura (sau calcaroasa), sa fii deshidratat/a sau sa suferi de anumite afectiuni pentru a face pietre la rinichi. In peste doua treimi din cazuri litiaza renala apare din cauze necunoscute.
E incert daca masurile de preventie ce tin de dieta sau de stilul de viata pot fi suficiente pentru a impiedica pe deplin aparitia sau reaparitia calculilor renali. Exista, insa, cu siguranta masuri pe care le poti lua pentru a-ti proteja tractul urinar si pentru a incetini dezvoltarea calculilor:
In cele mai multe cazuri pietrele la rinichi au dimensiuni suficient de mici pentru a putea fi eliminate pe cale naturala, prin urina. In acest caz medicul va recomanda pacientului sa consume multe lichide pentru a stimula eliminarea calculilor. In cazul in care calculii au dimensiuni mai mari, insa, medicul poate recomanda un tratament medicamentos si/sau anumite metode de tratament pentru fragmentarea calculilor – precum terapia cu unde de soc, de exemplu, sau, in cazuri foarte rare, indepartarea lor printr-o interventie chirurgicala. Din pacate, insa, cele mai multe tratamente medicamentoase conventionale vin cu efecte adverse greu de suportat de catre pacienti – iritatii gastrice, diaree, stari de greata si de voma, ameteli sau stari de lesin cauzate de dezechilibre minerale in organism.
Fitoterapia, o solutie naturala pentru sanatatea tractului urinar
Desi medicina conventionala a facut progrese majore in ultimele decenii, fitoterapia ramane una dintre cele mai bune alternative pentru protejarea sanatatii tractului urinar.
Se estimeaza ca in aproximativ 50% din cazuri litiaza renala va reveni in decurs de 10 ani de la ultimul „incident”. Iar litiaza renala este doar una dintre afectiunile ce pot aparea la nivelul tractului urinar. Daca esti femeie, ai aproximativ 50% sanse sa suferi de o infectie urinara candva, pe parcursul vietii. Anatomia corpului femeii face ca infectiile urinare sa se instaleze usor, uneori cu reaparitii foarte frecvente. La barbati sansele sunt considerabil mai mici, insa cresc dupa varsta de 50 de ani.
In aceste conditii, e nevoie de metode de preventie si de tratament cat mai putin invazive si fara efecte secundare, compatibile pentru utilizarea frecventa si/sau pe termen lung.
Unul dintre produsele de referinta in fitoterapia directionata catre sanatatea tractului urinar este Cystone, produs lansat de Himalaya in 1943 si ce se bucura in prezent de increderea medicilor din intreaga lume. Datorita formulei din plante si a actiunii complexe, Cystone este recomandat atat in tratamentul litiazei urinare, cat si al infectiilor tractului urinar. Plantele din compozitia sa actioneaza benefic in toate etapele formarii calculilor urinari. Pietrele de dimensiuni mai mari sunt dizolvate, iar cele mici sunt eliminate prin urina, prin mecanismul diuretic. Datorita actiunii antibacteriene, antiinflamatoare si antispastice a ingredientelor active, Cystone actioneaza benefic si in infectiile urinare acute sau cronice, amelioreaza rapid simptomele (durere, urinare frecventa, jena la urinat) si previne recidivele.
Plantele reprezentative din compozitia produsului Cystone sunt:
Cystone nu are efecte adverse in utilizarea de lunga durata si nu interactioneaza cu alte medicamente, daca se administreaza conform recomandarilor. Este recomandat inclusiv gravidelor (incepand cu trimestrul 2 de sarcina) si copiilor de peste 6 ani.
Despre gama de suplimente alimentare Himalaya
Toate produsele Himalaya sunt supuse cercetarii timp de mai multi ani si fiecare planta medicinala utilizata este studiata si testata individual pentru eficacitate. Produsele fabricate de compania Himalaya Wellness reprezinta combinatii complexe de plante ce actioneaza sinergic pentru combaterea diverselor afectiuni, plante care sustin absorbtia substantelor active si plante care combat potentialele efecte negative, pentru formule mai rapide si mai sigure. Departamentul de Cercetare si Dezvoltare al companiei Himalaya este alcatuit din peste 200 de specialisti – medici, biochimisti, farmacisti, iar gama farmaceutica Himalaya este recunoscuta si recomandata in prezent de peste 300.000 de doctori si de specialisti din 90 de tari din intreaga lume.
Cystone este distribuit de compania Prisum International Trading, ce detine dreptul de distribuitor pe piata romaneasca a produselor fabricate de Himalaya Drug Company – India – suplimente alimentare si produse cosmetice (adulti si copii). Gama de produse Himalaya este acum disponibila in farmacii, plafare, magazine de profil, dar si pe magazinul online al Prisum International www.hboutique.ro.
Detalii sunt disponibile si pe www.facebook.com/HimalayaHerbalHealthcareRomania.
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…