Sari la conținut

Pierderea în greutate: 4 sfaturi de la endocrinolog

Alimentatie
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Diete

Pierdere în greutate. Potrivit endocrinologilor, obezitatea este cauzată de obiceiurile alimentare necorespunzătoare și de un stil de viață nesănătos. Experții adaugă că verificarea acestor factori rezolvă automat problema supraponderală. Experții oferă patru recomandări principale pentru a pierde în greutate fără a ține dietă sau a renunța.

Acestea includ schimbarea obiceiurilor, eliminarea gustărilor, consumul mai multă apă în loc de alimente și creșterea activității fizice.

Pierderea în greutate fără dietă. Este posibil?

De exemplu, dacă la prânz preferați două feluri de mâncare și un desert, renunțați la acest obicei. Alegeți un singur fel de mâncare. O salată de legume este cea mai bună – are un conținut minim de calorii, plus că oferă o cantitate bună de fibre.

Consumul de calorii în exces duce la creșterea insulinei. Cu cât există mai des creșteri de insulină, cu atât avem mai multe șanse să dezvoltăm rezistență la insulină (insensibilitatea celulelor la insulină). Și apoi inevitabil senzația constantă de foame și creștere în greutate.

„Apă în loc de mâncare – în unele cazuri, va trebui să bei un pahar cu apă în loc să mănânci. Uită de alte băuturi, acestea conțin o cantitate imensă de zahăr, ca urmare a utilizării lor, nici nu observi cum ai depășește aportul zilnic de calorii”, spune expertul.

„Măriți volumul de muncă – nu ne putem lipsi de activitate fizică. Și în acest caz, acest lucru nu se aplică doar persoanelor supraponderale. Munca sistemului nostru circulator și starea vaselor depind de activitatea fizică. Dacă nu aveți timp să mergi la sala, mergi mai des la plimbari. Chiar și curațenia casei va fi un antrenament cardio excelent”, spune medicul endocrinolog. Dr. Pavlova

Medicul oferă și alte sfaturi valoroase:

dieta
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
  • Mănâncă cât mai des posibil și reduce dimensiunea porțiilor – accelerează metabolismul, nu te chinui de foame.
  • Bea cel puțin 1,5-2 litri de apă pe zi, în funcție de nevoile individuale ale corpului tău.
  • Reduceți consumul de sare la minimum, încercați să renunțați complet la zahăr.
  • Nu neglijați sportul și alimentația funcțională – vă va ajuta să obțineți nutrienții potriviți chiar și în zilele grele și aglomerate.
  • Încercați să mâncați numai alimente de casă – nu cumpărați semifabricate, acestea sunt prea des pline de componente nocive și bogate în calorii.

În acest fel, vei putea controla procesul de slăbire și vei înțelege în ce moment trebuie să reduci caloriile pentru a menține impulsul. Nu uitați să includeți un mic dejun consistent în meniu.

  • Ar trebui să reprezinte aproximativ 50% din aportul zilnic de carbohidrați, 30% din proteine ​​și 20% din grăsimi.
  • Pentru cină, este mai bine să mănânci alimente proteice. De exemplu, carne cu conținut scăzut de grăsimi sau brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi, asezonată cu iaurt neîndulcit.
  • Este important să alegeți gustările potrivite – nu fast-food, ci fructe sănătoase, salate, nuci, potrivit  Actualno.

 

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel