Persoanele care nu au un loc de muncă sau care şi-au pierdut serviciul de mai multe ori sunt mai expuse riscului de a suferi un atac de cord, conform cercetătorilor de la Universitatea Duke.
Mai mult decât atât, studiul a demonstrat că pierderea locului de muncă poate afecta sănătatea inimii, la fel de mult ca şi fumatul. Există nenumărate dovezi că şomajul este o sursă majoră de tensiuni care afectează un număr tot mai mare de adulţi.
Factorii care infuenţează starea inimii, au legătură şi cu numărul de slujbe pierdute şi perioada de şomaj. Pentru cei care au pierdut un loc de muncă, riscul de infarct creşte cu 22%, iar pentru cei care s-au confruntat cu acest lucru de patru sau mai multe ori riscul creşte cu 63%.
De asemenea, primele 12 luni de şomaj sunt cele mai periculoase pentru inimă, iar riscul unui eveniment cardiovascular creşte cu 27%. „Există probe suficiente care demonstrează că factorii obişnuiţi care îmbolnăvesc inima ca diabetul de tip 2, fumatul şi hipertensiunea sunt pe picior de egalitate cu şomajul”, a declarat William T. Gallo de la Universitatea din New York.
Riscul de a suferi de boli de inimă creşte pe măsură ce numărul locurilor de muncă pierdute e mai mare
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…