Din cuprinsul articolului
Experții subliniază că pielea palidă nu este uneori o afecțiune gravă care necesită tratament, „cu excepția cazului în care este prezentă și pe buze, limbă, palme, în interiorul gurii sau pe mucoasa ochilor”.
Paloare generalizată se observă în unele părți ale corpului precum față, mucoasa ochilor, interiorul gurii și în unghii, dar se poate suferi și de o „paloare localizată care afectează de obicei doar o extremitate. „, indică Medline Plus.
Potrivit sursei, acestea sunt câteva cauze ale pielii palide:
Experții mai explică că paloarea poate fi cauzată de o „scăderea aportului de sânge al pielii”. Ei atrag atenția că această afecțiune poate fi cauzată de „o reducere a numărului de globule roșii (anemie)”.
Trebuie consultat medicul atunci când paloare generalizată apare brusc. „Poate fi necesară o intervenție de urgență pentru a menține circulația adecvată”.
Pe de altă parte, experții recomandă prudență atunci când paloarea este însoțită de alte simptome, cum ar fi „scurtarea respirației, sânge în scaun sau alte simptome inexplicabile”.
Când cauza paloarei se datorează anemiei, ziarul spaniol Mundo Deportivo explică, în secțiunea de sănătate, că există mai multe fructe care ajută la combaterea bolii, precum portocalele și lămâile, deoarece au un conținut ridicat de vitamina C și aceasta îmbunătățește absorbția fierului prezent în alimentele de origine vegetală.
În plus, prunele sunt ideale pentru persoanele care au anemie, deoarece au mult fier, iar organismul folosește fier pentru a produce hemoglobină.
În mod similar, căpșunile sunt bune și pentru că au fier, vitamina C și acid folic, iar acestea ajută la prevenirea anemiei.
O altă recomandare sunt smochinele, deoarece au și un conținut ridicat de fier. Un alt fruct ideal pentru anemie este mărul, deoarece este un aliment bogat în vitamina C și A, precum și în potasiu.
O altă cauză a pielii palide poate fi hipoglicemia, care „apare atunci când cantitatea de glucoză din sânge este scăzută”.
Această boală declanșează paloare la pacienții care suferă de ea și poate fi însoțită de alte simptome precum „transpirație, tahicardie, anxietate și tremor”. Specialiștii recomandă să solicitați imediat asistență medicală.
Hipotermia și degerăturile apar atunci când temperatura corpului scade sub 35 de grade Celsius, determinând eșecul mecanismului corpului de menținere a căldurii corpului.
Experții subliniază că trebuie solicitată imediat asistență medicală atunci când paloarea este însoțită de simptome precum „un tip de sângerare, palpitații, tensiune arterială scăzută, oboseală sau orice alt simptom care generează alarmă”.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…