Din cuprinsul articolului
Atunci când o persoană are un nivel ridicat de zahăr în sânge, înseamnă că suferă de diabet, ceea ce poate duce la o serie de afecțiuni ale pielii, dintre care una este cunoscută sub numele de picior diabetic și apare atunci când apar răni în această zonă a corpului.
Potrivit Institutului Național de Diabet și Boli Digestive și Renale, „în timp, diabetul poate provoca leziuni nervoase, cunoscute și sub numele de neuropatie diabetică, care poate provoca durere și furnicături și poate duce la pierderea sensibilității la nivelul picioarelor”.
În mod similar, trebuie remarcat faptul că principalele simptome ale diabetului sunt creșterea apetitului, creșterea setei, urinarea frecventă, infecții care apar și dispar, răni care durează să se vindece, probleme de vedere, gust dulce în gură, printre altele.
Remedii naturale
Acest lucru se întâmplă pentru că la diabetici este afectată circulația microvasculară, care se transformă în ulcere dacă afecțiunea nu este tratată la timp. Cu toate acestea, există tratamente pentru infecțiile piciorului diabetic, dar de multe ori acestea nu sunt eficiente. Din acest motiv, site-ul Mejor con Salud recomandă câteva remedii naturale, care sunt:
- Cafeaua: această băutură ajută la stimularea sistemului nervos central, la creșterea fluxului sanguin și la reglarea tensiunii arteriale, deoarece unul dintre principalele motive pentru infecțiile piciorului diabetic se datorează faptului că sângele nu circulă prin membru așa cum ar trebui. Prin urmare, consumul de cafea ajută circulația în picioare și îmbunătățește răspunsul imunitar în zonă.
Aloe vera: atunci când aloe vera este aplicată pe zona afectată, aceasta poate reduce durerea și disconfortul, în timp ce, în cele din urmă, elimină infecția datorită proprietăților sale antimicrobiene. De asemenea, puteți bea suc de aloe vera pentru a spori stimularea imunitară. - Mierea: acest remediu dulce este eficient pentru tratarea infecțiilor de orice fel, deoarece, datorită proprietăților sale antibacteriene, antivirale, antiinflamatorii și antioxidante, oferă un impuls imunoprotector și previne răspândirea infecției. Se recomandă să o aplicați pe zona respectivă și să o lăsați să acționeze.
- Ginseng: această plantă este foarte populară pentru tratarea diabetului, deoarece ajută la reglarea nivelului ridicat de zahăr din sânge. De asemenea, ajută la întărirea sistemului imunitar și la prevenirea tuturor tipurilor de bacterii și infecții.
- Astragalus: Această plantă a fost folosită de zeci de ani de către populațiile indigene pentru ameliorarea bolilor. Atunci când este aplicată direct pe zona afectată, aceasta ajută la inducerea fluxului sanguin și la accelerarea vindecării. Este, de asemenea, foarte utilă pentru infecțiile piciorului diabetic și pentru a preveni ulcerele.
- Rădăcina de rubarbă: conține un compus numit emodin, care are proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene care, atunci când este aplicat local pe piciorul afectat, ajută la neutralizarea rapidă a infecției și la reducerea dimensiunii rănii înainte ca aceasta să provoace probleme mai grave.
- Includeți alimente cu magneziu: Variațiile minerale din organism pot contribui pozitiv la prevenirea infecțiilor. Prin urmare, este important să includeți în dieta dumneavoastră alimente bogate în magneziu, cum ar fi spanacul, semințele de dovleac, fasolea neagră, ciocolata neagră, avocado și bananele.