Sari la conținut

Philip Morris International primul loc în clasamentul companiilor americane care au înregistrat cele mai mari progrese în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră

Philip Morris International
Philip Morris International
sediu Philip Morris International

Philip Morris International (PMI) ocupă primul loc în clasamentul Forbes Net Zero Leaders 2024, topul celor 100 de companii din SUA care au înregistrat cele mai mari progrese în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (GES).

Forbes a folosit date puse la dispoziție de Sustainalytics și Morningstar pentru a evalua angajamentul companiilor față de un viitor cu zero emisii. Au fost luate în considerare structura de management a fiecărei companii implicate în evaluarea riscurilor, guvernanța și strategia aferentă atingerii obiectivelor de reducere a emisiilor de carbon. În plus, un alt element luat în calcul a fost puterea financiară pentru a face față competiției din industrie și turbulențelor economice de orice natură.

„Pe măsură ce compania noastră se transformă, în călătoria sa către un viitor fără fum, ne străduim să facem acest lucru în cel mai sustenabil mod posibil, inclusiv prin bune practici în reducerea emisiilor de dioxid de carbon,” a declarat Jacek Olczak, Chief Executive Officer,  Philip Morris International.

„Suntem onorați să fim recunoscuți de Forbes ca fiind compania cel mai bine clasată dintre cele care se află în fruntea eforturilor de a construi un viitor cu zero emisii de carbon.” a subliniat acesta.

„Abordarea noastră privind sustenabilitatea depășește minimizarea efectelor negative și atenuarea riscurilor. În strânsă legătură cu strategia noastră de transformare, sustenabilitatea a reprezentat întotdeauna o oportunitate cheie pentru inovație, creștere și creare de valoare pe termen lung.

Dedicarea noastră reflectă răspunsul nostru la preocupările acționarilor și ale altor părți interesate, iar strategia noastră cu privire la schimbările climatice vizează abordarea permanentă a riscurilor relevante legate de schimbările climatice, în timp ce valorificăm oportunitățile oferite de un viitor cu emisii de carbon reduse.” a explicat Jennifer Motles, Chief Sustainability Officer, Philip Morris International.

„Philip Morris România continuă să facă eforturi pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră atât în cazul fabricii PMI din Otopeni, cât şi în cazul lanțului de distribuție. Cel mai important proiect de reducere a emisiilor de carbon generate de fabrica din Otopeni este reprezentat de instalarea a 12.465 mp de panouri solare cu o putere de 2,3 MW/oră care vor produce energie verde. Astfel, compania va reduce consumul de gaze naturale, cea mai importantă sursă de dioxid de carbon.”, a declarat Emma Zeicescu, Director Communications, Philip Morris România.

Această distincție completează lista, în continuă creștere, a recunoașterilor externe a performanței și raportării în domeniul sustenabilității a PMI, inclusiv:

  • Includerea în Consiliul de conducere al Carbon Disclosure Project pentru al șaptelea an consecutiv (martie 2024)
  • Scor Triplu A de la Carbon Disclosure Project pentru al patrulea an consecutiv și plasarea PMI printre companiile de top la nivel global în ceea ce privește transparența și acţiunile pentru protejarea mediului (februarie 2024)
  • Nominalizarea Early Adopters pentru promovarea adoptării recomandărilor Taskforce on Nature-related Financial Disclosures (TNFD) (ianuarie 2024)
  • Includerea în Dow Jones Sustainability World Index (DJSI) pentru prima dată și în Dow Jones Sustainability North America Composite Index pentru al patrulea an consecutiv (indexul în vigoare începând cu 18 decembrie 2023), pe lângă obținerea statutului „Prime” în ISS Evaluare Corporativă ESG Corporate Rating (ISS ESG Rating din 21 noiembrie 2023)
  • Recunoașterea Science Based Targets initiative (SBTi) a obiectivele sale de reducere a emisiilor cu privire la păduri, terenuri și agricultură (FLAG), ceea ce face din PMI una dintre puținele companii care au obținut această recunoaștere.

 

Pentru mai multe informații referitoare la sustenabilitate în cadrul PMI accesați pmi.com/sustainability și Raportul Integrat al companiei: PMI’s Integrated Report 2023, TCFD Report, Preserve Nature Report, Reduce Post-Consumer Waste Strategy Report, Sustainability Materiality Report şi Low-Carbon Transition Plan.

 

Philip Morris International: Pentru un viitor fără fum

Philip Morris International (PMI) este o companie internațională de top din industria tutunului care și-a propus să construiască un viitor fără fum și să își extindă, pe termen lung, portofoliul cu produse din afara sectorului de produse care conțin tutun sau nicotină. Portofoliul actual de produse al companiei constă, în principal, în țigări și produse fără fum. Din 2008, PMI a investit peste 12,5 miliarde USD pentru a dezvolta, fundamenta științific și comercializa produse inovatoare fără fum pentru adulții care altfel ar continua să fumeze, cu scopul de a opri complet vânzarea țigărilor. Pentru aceasta au fost construite capacități de evaluare științifică de nivel mondial, în special în domeniile toxicologiei sistemelor preclinice, cercetării clinice și comportamentale, cât și studii ulterioare introducerii pe piață. În noiembrie 2022, PMI a achiziționat Swedish Match – lider în comercializarea produselor cu nicotină pentru uz oral – și se află astfel în fruntea companiilor care luptă pentru un viitor fără fum prin mărcile sale IQOS și ZYN. Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA a autorizat comercializarea unor versiuni a dispozitivelor IQOS dezvoltate de PMI și a consumabilelor aferente, precum și a produsului de tip snus al companiei Swedish Match ca produse din tutun cu risc modificat (MRTP). În 31 decembrie 2023, produsele fără fum dezvoltate de PMI erau disponibile pentru vânzare în 84 de piețe, iar PMI estimează că aproximativ 33 milioane de adulți din întreaga lume utilizează produsele fără fum dezvoltate de PMI. Produsele fără fum au reprezentat aproximativ 37% din veniturile nete totale ale PMI pentru întreg anul 2023. Cu o bază solidă și o expertiză semnificativă în științele vieții, în februarie 2021, PMI și-a anunțat ambiția de a se extinde în domeniile wellness și de îngrijire a sănătății și, prin filiala sa Vectura Fertin Pharma, își propune să îmbunătățească calitatea vieții prin furnizarea de experiențe de sănătate integrate.

Pentru mai multe informații puteți vizita www.pmi.com și www.pmiscience.com.

 

Declaraţii prospective/cu privire la viitor și avertismente

Acest comunicat de presă conține proiecții cu privire la evoluția rezultatelor și a obiectivelor, dar și alte declarații prospective, inclusiv declarații care vizează performanța financiară sau operațională așteptată, planurile și strategiile de business. Realizarea rezultatelor viitoare este supusă riscurilor, incertitudinilor și asumpțiilor inexacte. În cazul în care riscurile sau incertitudinile se materializează sau asumpțiile de bază se dovedesc inexacte, rezultatele reale ar putea varia semnificativ față de cele cuprinse în astfel de declarații prospective. În conformitate cu prevederile de tip port sigur ale Actului de reformă a litigiilor cu privire la valorile mobiliare private din 1995, PMI identifică factori importanți care, individual sau în ansamblu, ar putea face ca rezultate așteptate și cele reale să difere semnificativ de cele care se regăsesc în orice declarații prospective făcute de PMI.

Riscurile de afaceri ale PMI includ: creșterea accizelor și structuri fiscale discriminatorii; restricții tot mai mari de marketing și de reglementare care ne-ar putea reduce competitivitatea, ne-ar putea elimina capacitatea de a comunica cu consumatorii adulți sau ar putea interzice anumite produse pe anumite piețe sau țări; îngrijorări legate de utilizarea tutunului și a altor produse care conțin nicotină și expunerea la fumul de tutun din mediu; litigii legate de consumul de tutun și proprietatea intelectuală; competiție/concurență; efectele evoluției economice, de reglementare și politice la nivel global, dar și de țară, ale dezastrelor naturale și ale conflictelor; impactul și consecințele invaziei Rusiei în Ucraina; modificări ale comportamentului fumătorului adult; impactul COVID-19 asupra PMI; venituri pierdute ca urmare a contrafacerii de mărfuri, a contrabandei și achizițiilor transfrontaliere; anchete guvernamentale; rate de schimb valutar nefavorabile și devalorizări valutare și limitări ale capacității de repatriere a fondurilor; modificări nefavorabile ale legislației aplicate privind impozitul pe profit; modificări nefavorabile  ale costului, disponibilității și calității tutunului și a altor produse agricole și materii prime, precum și componente și materiale pentru dispozitivele electronice; și integritatea sistemelor sale de informații și eficacitatea politicilor sale de confidențialitate a datelor.

Profitabilitatea PMI poate fi, de asemenea, afectată în mod negativ și în cazul în care încercările sale de a produce și de a comercializa produse cu risc redus eșuează sau dacă reglementarea sau impozitarea nu fac distincția între astfel de alternative și țigările convenționale; dacă nu reușește să introducă cu succes produse noi, dacă nu își pot extinde portofoliul de produse pe plan intern sau prin achiziții și dezvoltarea unor relații strategice la nivel de business; dacă nu este în măsură să atragă și să rețină cele mai bune talente globale, inclusiv femei sau noi talente diverse; sau dacă nu poate să se integreze cu succes și să realizeze beneficiile așteptate din tranzacțiile și achizițiile recente. Rezultatele viitoare sunt, de asemenea, supuse unei previzibilități mai scăzute a performanței categoriei noastre de produse cu risc redus.

PMI este supusă și altor riscuri detaliate din când în când în documentele sale depuse public, inclusiv Raportul anual al PMI și Formularul 10-K pentru anul încheiat în date de 31 decembrie 2022 și Formularul 10-Q pentru al treilea trimestru încheiat la 30 septembrie 2023. PMI avertizează că lista de mai sus a factorilor importanți nu constituie o discuție completă a tuturor riscurilor și a posibilelor incertitudini. PMI nu se angajează să actualizeze nicio declarație prospectivă, care are loc în diferite momente, cu excepția cazului în care acest lucru este necesar în cursului normal al obligațiilor sale privind comunicarea publică.

 

Material realizat cu susținerea Philip Morris România

Popescu Daniela

Popescu Daniela, jurnalist cu peste 10 ani de activitate, a scris articole din domeniul social, cultural, medical, economic. A colaborat cu mai multe publicatii printre care enumeram Evenimentul zilei, Animal Zoo, Capital, Evz Monden.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel