Din cuprinsul articolului
Pfizer se angajează să îmbunătățească sănătatea și bunăstarea copiilor prin studii clinice bine gândite.. Participarea la un studiu clinic este o decizie personală și importantă. Acest lucru este valabil mai ales atunci când se ia în considerare un studiu pentru un copil.
Participanții la aceste studii clinice ajută la îmbunătățirea sănătății copiilor din întreaga lume. Unele studii clinice pediatrice sunt concepute pentru a dezvolta informații de prescriere pediatrice pentru medicamentele deja utilizate la adulți. Altele sunt specifice bolilor care au un impact unic sau mai ales asupra vieții copiilor, cum ar fi cele care previn bolile – cum ar fi vaccinurile – sau sunt legate de afecțiuni genetice.
Pfizer a anunţat, vineri, semnarea unui acord cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru câteva zeci de milioane de doze care urmează să ajungă în ţările defavorizate. Dozele vor fi folosite într-un studiu clinic privind vaccinul COVID-19 la copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani care au fost înscrişi pe liste speciale.
Studiul, anunţat în luna octombrie a anului trecut, are peste 2000 de participanţi, şi se efectuează pentru a se extinde utilizarea serului pe grupe de vârstă.
În prezent, din cauza lipsei informaţiilor din studii, vaccinurile Pfizer/ BioNTech şi Moderna nu sunt administrate copiilor cu vârste sub 16, respectiv 18 ani.
Acordul dintre Pfizer şi OMS presupune livrarea, prin programul COVAX, creat de OMS, a 40 de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19, cu accent pe ţările defavorizate.
„Cele 40 de milioane de doze anunţate azi (n.r vineri) vor fi vândute pe o bază non-profit. Este vorba despre un acord iniţial. Mai multe doze ar putea fi vândute prin programul COVAX în viitor”, a spus CEO-ul Pfizer, Albert Bourla potrivit TheGuardian.
Prin programul COVAX, OMS a semnat acorduri pentru sute de milioane de doze pentru a fi vaccinaţi oameni din ţările defavorizate. Administarea serurilor nu a început încă, pentru că doar Pfizer a care a primit, pănă acum, aprobarea OMS pentru utilizare de urgenţă.
„Noul acord cu această companie ar trebui să permită ca vaccinarea să înceapă în februarie, pentru lucrătorii sanitari”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.