Din cuprinsul articolului
Petele determinate de vârstă sunt o pacoste. De cele mai multe ori, acestea se instalează definitiv. Pe măsură ce înaintăm in vârstă, pe piele pot apărea pete maronii.
Sunt micii trădători ai anilor din buletin, pe care fie nu vrem să îi recunoaștem, fie chiar nu se văd pe chipul nostru, mai ales dacă știm cum să ne îngrijim pielea și corpul.
Dar avem ac și de cojocul petelor de vârstă. Cel mai adesea, petele de vârstă apar pe mâini și pe față (în special pe frunte), dar şi pe pe gât şi pe decolteu, adică pe zonele expuse frecvent la soare.
Şi asta pentru că principala cauză o reprezintă razele ultraviolete, care determină formarea în exces a melaninei, pigmentul care dă şi culoarea închisă, maronie, a petelor. În saloanele de cosmetică se folosesc substanțe de albire (tretinoin sau acid retinoic), crioterapie și terapie cu laser, proceduri care pot fi toxice sau pot da alergii.
Plus că sunt destul de costisitoare. Am făcut pentru dv. o selecție a celor mai eficiente zece tratamente naturale care vă scapă de petele maronii.
Rețineți! Protejați-vă pieleaderadiațiileultraviolete (UV), prin aplicarea unei protecții solare pe tot parcursul anului!
Suc de lămâie
Lămâile conțin vitamina C, care poate albi tegumentele. Puneți suc de lămâie proaspăt pe o dischetă de vată şi frecați zona afectată. Lăsați să se usuce și apoi spălați pata cu apă curată. Repetați zilnic cel puțin două săptămâni, pentru a obține rezultatul dorit. Nu utilizați suc de lămâie dacă aveți pe piele răni deschise sau leziuni. De asemenea, evitați să ieşiți la soare imediat după folosirea sucului de lămâie, deoarece vă poate face pielea fotosensibilă.
Cartofi
Amidonul din cartof ajută la estomparea pigmentării, în timp ce enzimele din el hrănesc și mențin sănătatea epidermei. Rezultatele se văd după câteva săptămâni. Există trei modalități de a-l folosi: • Plasați o felie direct pe petele maronii, lăsați-o câteva minute, apoi spălați locul cu apă călduță; Amestecați un cartof ras cu o linguriță de miere. Aplicați masca pe față și lăsați-o să se usuce, timp de 15 minute. Clătiți folosind apă călduță; Extrageți sucul de la un cartof, adăugați o linguriță de suc de lămâie și un vârf de praf de curcuma, apoi aplicați amestecul pe petele maronii. Lăsați să se usuce, după care clătiți.
Numărul 666 sau „numărul bestiei” în Noul Testament nu are proprietăți matematice remarcabile, dar dacă…
Semnele care anunță demența încă din tinerețe. Numeroase boli dezvoltate la bătrânețe pot fi "prevestite"…
Horoscop chinezesc pentru finalul lunii noiembrie. Este o perioadă a schimbărilor și o oportunitate pentru…
Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…