Peştele ieftin ce conţine o mare cantitate de vitamina D. Reţeta în 10 paşi pentru fortificarea oaselor şi prevenirea îmbătrânirii premature

Un pește ieftin consumat de mulţi români s-a dovedit ştiinţific că este un deținător record în ceea ce privește conținutul de vitamina D. Consumând în mod regulat acest pește, poți preveni apariția osteoporozei, inclusiv odată cu înaintarea în vârstă.

Este vorba despre macrou, o specie de peşte care deţine un rezervor de proteine ​​si vitamine complete. Potrivit nutriţioniştilor citaţi de The Health Site, o porţie de 100 de grame conține jumătate din necesarul zilnic de proteine.

De asemenea, macroul este un tip de carne grasă. Este bogat în acizi grași polinesaturați care îmbunătățesc metabolismul. Datorită cantității mari de proteine ​​și grăsimi sănătoase, macroul se satură mult timp.

 

Sursa foto: arhiva doctorulzilei

Adăugarea de macrou în dieta unei persoane care slăbește ajută la obținerea unor rezultate durabile mai ușor și sănătos. O porție conține doar 200 kcal. În timpul unei diete, macroul este cel mai bine preparat prin coacere.

Reţeta în 10 paşi pentru fortificarea oaselor şi prevenirea îmbătrânirii premature

1. Într-un castron amestecați separat chimen, curry, coriandru, sare și piper;

2. Clătiți macroul eviscerat şi uscați-l cu prosoape de hârtie;

3. Ungeți ambele părți cu amestecul picant;

4. Puneţi la păstrat la frigider timp de 30 de minute;

5. Faceți tăieturi verticale pe fiecare carcasă de pește;

6. Aşezaţi peştele asezonat cu condimente pe o tavă tapetată cu hârtie de copt;

7. Aranjați roșii cherry și un caăţel de usturoi, tăiate în jumătate, pe lateral;

8. Coaceţi în cuptorul preîncălzit la 200°C, pe modul „grill”, timp de 10 minute;

9. Întoarceți pe partea cealaltă peştele și coaceți timp de încă 10 minute;

10. Se serveşte cu felii de lămâie şi se ornează cu frunze de pătrunjel.

Preparat în acest mod, macroul va asigura organismului multe vitamine, oligoelemente, precum și acizi polinesaturați omega-3, care reduc inflamaţia, întăresc sistemul imunitar și îmbunătăţesc metabolismul, deşi are un nivel scăzut de vitamina C.

Are proprietăți puternice antioxidante

Coenzima Q10 este unul dintre elementele aflate în compoziția acestui tip de pește, care este asociată cu prevenirea infecțiilor și întărirea apărării organismului împotriva stresului oxidativ. De altfel, carnea sa fragedă şi gustoasă conține fluor, fosfor și omega, toate având proprietăți puternice antioxidante și anticancerigene.

Numeroase studii clinice au demonstrat că femeile care mănâncă în mod regulat pește au mai puține șanse de a dezvolta cancer de sân. În plus, macroul are un efect pozitiv asupra proceselor de regenerare, ajutând la îmbunătățirea stării pielii, părului și unghiilor.

Recent Posts

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

11 minute ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

10 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

10 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

11 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

11 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

11 ore ago

Citeste si: