Din cuprinsul articolului
Introducerea peștelui în dieta bebelușului nu este ușoară și, în plus, există întotdeauna îndoieli cu privire la momentul în care ar trebui făcut acest lucru.
Asociația Spaniolă a Pediatriei de Asistență Primară (AEPap) explică că „ideal, de la naștere până la vârsta de 6 luni, laptele matern ar fi alimentul fundamental”. De acolo s-ar putea începe hrănirea complementară în care alimentele să fie introduse progresiv.
Hrănirea complementară va permite depistarea eventualelor alergii, dar și să înceapă cu acea trecere la alimente solide.
In ceea ce priveste introducerea pestelui in alimentatia bebelusului, este indicat sa il amesteci cu terci sau sa faci un fel de piure, cel putin la inceput. În acest fel, vom evita va fi o respingere a acestui tip de alimente.
De la AEPap sfătuiesc să începeți cu peștele alb. Merluciu sau codul se pot amesteca cu legume. Prepararea unui terci poate ajuta ca gura bebelușului să se obișnuiască cu noile arome. Este adevărat că peștele alb nu are o aromă foarte puternică, așa că este foarte indicat să-l introduci la început.
Pe măsură ce observi cum reacționează bebelușul, îi poți da un file pentru a putea mânca peștele fără să fie zdrobit. Este important să-l tăiați întotdeauna în bucăți foarte mici și să îndepărtați toate oasele. Pentru asta, este, de asemenea, interesant să alegeți acele părți ale peștelui care au mai puține oase, de exemplu, medalioanele de merluciu nu le au.
Peștele albastru nu este recomandat să fie administrat bebelușilor timp de un an, după cum explică AEPap. Motivul stă la baza mercurului. Asociația Spaniolă de Pediatrie (AEPED) indică faptul că peștii cu cel mai mare conținut de mercur sunt „Peștele-spadă/Împăratul, Tonul roșu (Thunnus thynnus), Rechinul (pește-câine, rechin mako, pește-câine, câine și rechin albastru) și Știucă”.
Mercurul poate afecta sistemul nervos central al copiilor și poate provoca intoxicații. Totuși, AEPap recomandă acest tip de pește de la vârsta de 1 an, dar întotdeauna cu pește mic (cum ar fi macrou sau sardine) și limitând consumul la 3-4 porții pe săptămână alternându-le cu pește alb, așa cum indică Agenția Spaniolă de Siguranță Alimentară. și Nutriție (AESAN). În acest fel, vor fi evitate riscurile inutile.
În ciuda pericolelor pe care le poate presupune un consum abuziv și incorect de pește gras, acesta trebuie să fie prezent în alimentație.
Toate tipurile de pește sunt bine consumate în cantitățile recomandate. După cum subliniază Organizația Consumatorilor și Utilizatorilor (OCU), „peștele furnizează proteine de mare valoare biologică, vitaminele A, D și B12, iod și seleniu” și este esențial pentru ca copiii să crească sănătoși. Acest lucru trebuie reținut.
Hrănirea complementară este esențială, deși vor exista bebeluși care încep puțin mai târziu decât alții. Introducerea progresivă a peștelui în alimentație este importantă, deoarece este un aliment care nu trebuie să lipsească niciodată dintr-o dietă echilibrată. Cu toate acestea, dacă aveți dubii, este întotdeauna recomandat să vă consultați cu medicul pediatru, potrivit Salud.
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…
Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…
Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Vestea că un mare actor american are cancer a…