Peștele cu mai mult omega 3 și mai puțin mercur

Specialiștii recomandă să se consume 3 sau 4 porții de pește pe săptămână, încercând în toate cazurile să se varieze speciile între pește alb și albastru.

Atenție! Se pune un accent deosebit pe grija de a nu depăși pragul maxim de mercur asimilat de organismul uman prin consumul de pește.

Din acest motiv, cel mai bine este să se opteze pentru specii mai bogate în omega-3 și cu mai puține metale. Iar acest lucru este valabil pentru un pește care, din păcate, nu este foarte popular.

AESAN sfătuiește femeile însărcinate, mamele care alăptează și copiii sub 10 ani să nu consume pește cu concentrații mari de mercur.

Așadar, care sunt peștii cu cele mai scăzute niveluri de mercur? Printre aceștia se numără, de exemplu, eglefinul, hamsia, codul, macroul, sardinele… Și, de asemenea, heringul.

Peștele cu mai mult omega 3 și mai puțin mercur

sursa foto pixabay

Heringul, cunoscut și sub numele de Clupea harengus, este un pește din aceeași familie cu sardinele sau anșoa. De fapt, singura diferență este că heringul nu are o înotătoare posterioară ca frații săi. Dimensiunea acestui pește este de obicei în jur de 25 de centimetri în medie, deși în unele cazuri poate ajunge până la 40 de centimetri și o greutate totală de 700 de grame.

Această specie locuiește în zonele din Atlanticul de Nord, de pe coastele Statelor Unite până în Europa, trecând prin Groenlanda. Mii de tone din acest pește sunt capturate în fiecare an, iar cel mai bun lucru, ca și în cazul sardinelor, este că poate fi consumat proaspăt, afumat sau conservat, scrie sursa.

La nivel nutrițional, heringul este un pește bogat în proteine, acizi grași omega-3, seleniu, fosfor, iod, vitamina B12 și vitamina D. Proprietățile, de fapt, fac ca 100 de grame de hering să fie suficiente pentru a acoperi mai mult de jumătate din doza zilnică de seleniu recomandată pentru bărbați și două treimi din cea recomandată pentru femei. Necesarul de vitamina B12 și vitamina D ar fi acoperit de o porție de hering.

Proprietățile heringului, un superaliment

Heringul a fost recent aclamat ca fiind un superaliment din mai multe motive, unul dintre ele fiind acela că asigură sănătatea oaselor. Heringul furnizează calciu, magneziu și fosfor, trei nutrienți pe care organismul îi folosește pentru a produce hidroxiapatită, complexul mineral care formează dinții și oasele.

Conținutul de proteine din hering hrănește, de asemenea, oasele, ajutându-le să formeze proteine, cum ar fi colagenul, care contribuie, de asemenea, la soliditatea oaselor dumneavoastră.

În cele din urmă, conținutul său ridicat de omega-3 favorizează funcționarea sănătoasă a creierului și este, de asemenea, foarte bun pentru inimă.

 

Recent Posts

HOROSCOP 18 noiembrie 2024. Oportunităţi pentru unele zodii!

Horoscopul zilei de luni, 18 noiembrie 2024, aduce schimbări importante pentru cei mai mulți nativi…

4 ore ago

Obiectul pe care NU este bine să-l pui pe noptiera din dormitor. Aduce ghinion şi te poate îmbolnăvi!

Din cauza acestui obiect, multe persoane se aleg cu probleme de sănătate și stări neplăcute,…

5 ore ago

TESTUL rapid care îţi arată dacă ai probleme cardiovasculare

Acest tip de test este utilizat în evaluarea fizică a fluxului sanguin arterial al mâinilor.…

5 ore ago

Alimente și vitamine care pot provoca apariţia pietrelor la rinichi

Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…

6 ore ago

Scandal după moartea lui Silviu Prigoană. Demers fără precedent făcut de Adriana Bahmuţeanu

După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…

6 ore ago

Rafila a găsit explicaţia pentru decesul de la Sp. Târgu Jiu: Lipsă de empatie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…

7 ore ago

Citeste si: