Din cuprinsul articolului
Peștele este recomandat spre consum datorită valorii sale nutriționale ridicate. Este o sursă de acizi sănătoși omega-3, proteine și vitamina D, care sunt necesare pentru funcționarea normală a organismului, mai ales iarna, informează publicația The Health Site.
Peștele este un produs care este recomandat într-o dietă sănătoasă. Acesta conține proteine complete necesare organismului. În plus, are un conținut diferit de grăsimi și este o sursă de acizi grași, în special din familia omega-3. Acestea includ beneficiile pentru sănătate ale acidului eicosapentaenoic (EPA) și acidului docosahexaenoic (DHA).
Consumul de pește are beneficii pentru sănătate, deși peștele marin uleios bogat în acizi omega-3 este cel mai benefic pentru oameni. Peștele este, de asemenea, o sursă bună de vitamine D și A, iar peștele slab este bogat în vitamine B.
În funcție de conținutul total de grăsimi, se disting următoarele tipuri de pește:
Dar nu numai somonul scump, ci și alte câteva tipuri de pește sunt identificate ca fiind cele mai sănătoase și mai utile pentru om. Lista include cod, hering, macrou, știucă, păstrăv, sardină.
Carnea de cod este bogată în proteine de înaltă calitate. Este o alternativă bună la carnea roșie și de pasăre. Peștele versatil, având în vedere modul în care este preparat și folosit în mâncăruri, este, de asemenea, o sursă valoroasă de vitamina D3, necesară în special în perioada toamnă-iarnă.
Carnea fragedă de hering este bogată în acizi grași nesaturați, proteine și minerale. Varietatea de vitamine precum A, E, B și D3 face din hering unul dintre cei mai preferați pești. Dar este una dintre speciile care conțin cantități mici de contaminanți.
Macrou – acest pește este, de asemenea, pe lista celor mai utile. Acesta conține o cantitate mare de seleniu, care are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar și accelerează regenerarea celulară. Macrou este, de asemenea, bogat în fosfor și vitamina D. Dar femeile însărcinate și cele care alăptează ar trebui să evite consumul său din cauza tendinței sale de a acumula compuși de mercur.
Mulți oameni consideră că păstrăvul este cel mai sănătos pește. Cu o contaminare chimică scăzută și un număr mare de ingrediente valoroase, acesta este o alternativă excelentă la carnea de pasăre. Păstrăvul curcubeu este un pește de apă dulce care necesită apă curată, oxigenată și cu curgere rapidă.
Știuca este apreciată pentru carnea sa albă și fragedă, slabă, care este practic fără oase. Peștele are un gust dulce, dar ușor blând. Este bogat în compuși care întăresc sistemul nervos și este ideal pentru persoanele care se luptă cu excesul de greutate. Carnea acestui pește este bogată în fosfor, calciu, fluor și iod, care previne apariția bolilor tiroidiene.
Sardina este o sursă bogată de acizi grași nesaturați omega-3 și omega-6. Consumul acestui pește va ajuta la scăderea tensiunii arteriale, îmbunătățirea circulației și reducerea riscului de ateroscleroză, atac de cord sau accident vascular cerebral. Este practic lipsit de mercur, toxine și alte substanțe nocive.
Cel mai bine este să consumați acest aliment de două ori pe săptămână, incluzând cel puțin o dată pește marin gras. Peștele este o alternativă bună la carne. Este mai ușor și mai ușor de digerat, ceea ce este în mare parte resimțit de intestinele noastre. Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că un consum frecvent de pește duce la absorbția unor cantități excesive de anumite minerale și substanțe în organism. Excesul de seleniu în corpul uman afectează negativ starea părului și a unghiilor.
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…