Din cuprinsul articolului
Peștii grași, cum ar fi somonul, macroul, tonul sau sardinele, sunt cunoscuți pentru conținutul lor ridicat de acizi grași omega-3, un tip de grăsimi polinesaturate cu diverse beneficii pentru sănătate.
De fapt, peștele gras este o sursă excelentă de acizi grași omega-3, cum ar fi acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Acești nutrienți sunt esențiali pentru sănătatea cardiovasculară, deoarece ajută la reducerea nivelului de trigliceride din sânge, scad tensiunea arterială și contribuie la prevenirea bolilor de inimă, scrie Heraldo.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă consumul regulat de pește, inclusiv de pește gras, de cel puțin două ori pe săptămână. Această recomandare se bazează pe multiplele beneficii pentru sănătate ale consumului de pește, în special pe conținutul său de omega-3.
Și, peștele cunoscut sub denumirea științifică de Scomber scombrus, numit în mod obișnuit macrou, este un pește gras cu o serie de beneficii pentru sănătate.
Macroul conține mai mult potasiu decât bananele, un aliment recunoscut în mod tradițional pentru bogăția sa în acest mineral. Acest element chimic este foarte important pentru menținerea unui echilibru corect al fluidelor în organism, pentru reglarea tensiunii arteriale și pentru asigurarea funcționării corecte a mușchilor.
Fundația Spaniolă pentru Nutriție (FEN) explică faptul că macroul are 432 de grame de potasiu într-o porție de 100 de grame, față de 370 de grame în banane.
În plus, acizii grași omega-3 din macrou sunt esențiali pentru dezvoltarea și funcționarea creierului. S-a demonstrat că un consum regulat de pește gras este asociat cu un risc mai mic de declin cognitiv și poate contribui la reducerea riscului de boli neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer.
În ceea ce privește conținutul de minerale, potrivit FEN, este o sursă de seleniu, fosfor și potasiu. O porție de macrou asigură 41% din doza zilnică de fosfor recomandată pentru populația studiată.
În cele din urmă, macroul este bun și pentru piele. Substanțele nutritive din macrou, inclusiv omega-3 și vitamina E, sunt bune pentru piele, ajutând-o să se mențină hidratată și protejată împotriva daunelor provocate de mediu.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…