Din cuprinsul articolului
În decembrie 2024, peste 2.200.000 de pensionari din România vor beneficia de o creștere de 250 de lei la pensie, destinată celor cu venituri mai mici sau egale cu 2.210 lei. Această majorare vine în ajutorul pensionarilor înainte de sărbători, fiind gândită pentru a le oferi sprijin suplimentar în această perioadă.
De asemenea, aproximativ 2.000.000 de pensionari vor primi ultima tranșă din sprijinul pe cardurile de alimente, o inițiativă care le-a oferit românilor suma totală de 1.500 de lei pentru achiziții esențiale în decursul anului.
Cardurile de alimente vor fi alimentate începând cu data de 15 decembrie 2024, astfel încât beneficiarii să aibă fondurile disponibile pentru cumpărăturile de sărbători. Singura condiție pentru a primi acești bani pe cardul de alimente este ca pensia beneficiarului să fie sub un anumit prag stabilit de lege.
Potrivit informațiilor NewsWeek, banii se dau imediat după data de 14 decembrie. Conform legii, cei 250 de lei sunt virați o dată la 2 luni, între zilele de 14 și 29 ale lunii respective. Dar, de fiecare dată, banii au fost virați mult mai devreme.
Acum fiind vorba de perioada sărbătorilor, cel mai probabil, autoritățile vor trimite banii mult mai devreme pentru ca beneficiarii să îi poată folosi.
Lucrurile se schimbă dramatic de anul viitor. În loc de 1.500 de lei pe an, românii vor primi pe cardul de alimente doar 250 de lei. Cardul se va încărca de 2 ori cu câte 125 de lei. Acest lucru este valabil în perioada 2025-2027.
Este o tăiere de 1.250 de lei pentru românii cu venituri mici.
Pentru anul 2024, beneficiarii de tichete sociale pe suport electronic pentru alimente şi mese calde sunt:
a) pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.210 lei;
b) persoanele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
Citește și: Până când vor primi românii bani de la stat pentru alimente. Vizate sunt 2,5 milioane de persoane
c) familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei;
d) familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei;
e) familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condiţiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare.
Cercetătorii americani au făcut o descoperire despre sănătatea creierului, organul cel mai complex în care…
În cazul pensiilor mari primite fără ani de muncă efectivă, o practică frecventă în trecut…
Cristian Terheș este candidatul susținut de Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD) la alegerile prezidențiale…
În urma dezastrului provocat de inundațiile severe din Comunitatea Valenciană, Spania, Ministerul Afacerilor Externe din…
Honorius Prigoană, fiul cel mare al omului de afaceri, a anunţat că tatăl lui, Silviu…
Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea se va răci în toată țara, în special…