Dr. Michael Carroll, specialist în genetică la Universitatea din Manchester, a declarat că tinerele între 20 şi 30 de ani sunt cele mai expuse. Simptomele acestei afecţiuni apar la o oră de la contactul sexual şi sunt identice dermatitei (inflamaţii ale pielii) sau bolilor cu transmitere sexuală.
Astfel, pot apărea mâncărimi, iritaţii, eczeme şi dureri la urinat. În cazuri extreme, afecţiunea poate cauza reacţii alergice fatale.
Boală relativ comună
Dr. Carroll consideră că deşi foarte puţine femei au fost diagnosticate cu această afecţiune, ea este destul de frecventă. Alături de colegi a publicat un studiu potrivit căruia 12 femei dintr-o sută ar putea fi afectate de acest tipn de alergie.
Potrivit cercetărilor făcute de dr. Carroll de vină pentru declanşarea acestei afecţiuni ar fi o componentă a lichidului seminal (glycoproteina care provine din prostată) şi nu celulele spermei. Aceasta înseamnă că cineva care este alergic la sperma unei persoane, este alergic la sperma oricărei alteia, schimbarea partenerilor nefiind o soluţie de rezolvare a problemei.
Medicii recomandă ca femeile atinse de această afecţiune să recurgă la inseminarea artificială dacă îşi doresc să aibă copii, iar în timpul contactelor sexuale să folosească prezervativul.
Pentru o parte dintre nativi, următoarea perioadă poate să aducă modificări importante și provocări puternice…
Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…
Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…
Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…
Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…