Categories: Ştiri sănătate

Personalul medical, petiție împotriva metodei pacientului sub acoperire. ”În grupurile profesionale medicii se gândesc cum pot să demonstreze ca NU sunt şpăgari!”

Metoda „pacienţi sub acoperire”  propusă de Ministrul Sănătăţii a declanşat un scandal de proporţii în sistemul sanitar. Medicii declară că nu condiţionează actul medical de primirea plicului şi că cei care ar face acest lucru sunt foarte puţini.

„Un procent nesemnificativ”, susţin aceştia. În acest sens, personalul medical a făcut o petiţie şi acuză că metoda „pacienţilor sub acoperire” este ilegală. În acelaşi timp, ministrul Sănătăţii precizat că această iniţiativă face parte din strategia anticorupţie şi că nu va renunţa la ea, potrivit hotnews.ro.

Printre medicii care au reacţionat imediat după  ce a izbucnit scandalul „pacienţilor sub acoperire” este Livia Davidescu din Craiova, medicul care a făcut lista celor 43 de doctori decedaţi în gardă. „Ştiti că pe grupurile profesionale medicii se gândesc cum pot să demonstreze ca NU sunt şpăgari? Că vor să înregistreze cu reportofoane consultaţiile? Că se gândesc la introducerea de camere de vederi în cabinete, doar ca să poată dovedi ca nu iau mită? Mi se pare incredibil faptul că nu se găsesc metode eficiente de depistare a şpăgarilor şi se aruncă oprobriul asupra întregii bresle!”, a declarat medicul craiovean.
Dr. Livia Davidescu a precizat că medicii au formulat şi o petiţie şi au cerut imediat Colegiului Medicilor să reacţioneze. „Aşteptările de apărare a noastră, ca breaslă, se duc către CMR, indiferent de politica guvernului. Doamna ministru Pintea ar trebui să spună de ce, din aprilie 2019, nu mai monitorizează răspunsurile pacienţilor legate de corupţia din sistemul sanitar.

Este ilegal ce faceţi, doamna Pintea! Spuneţi câţi doctori aţi prins că au luat mită în astea trei săptămâni”, a spus dr. Davidescu. Şi sindicatele din sănătate susţin că intenţia ministrului Sănătăţii de a trimite în spitale „pacienţi sub acoperire” pentru identificarea medicilor care condiţionează actul medical de mită este „ilegală”.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că intenţionează să trimită în spitale „pacienţi sub acoperire” pentru a identifica angajaţii care condiţionează actul medical de mită. Potrivit ministrului, acesta este unul dintre paşii unei strategii anticorupţie mai ample, gândite de Ministerul Sănătăţii, care ar trebui implementată până în 2020.

 

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

11 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

31 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

51 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

2 ore ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: