Categories: Stil de viaţă

Persoanele trecute de această vârstă nu ar trebui să mănânce slănină

Slănina este un produs foarte sănătos, dar nu toată lumea îl poate consuma, relatează Dr. Elena Solomatina. De asemenea, ea dezvăluie cine ar trebui să excludă acest aliment din dieta lor și de ce.

Cine nu ar trebui să mănânce slănină?

În primul rând, copiii sub 3 ani și bătrânii peste 70 de ani nu ar trebui să mănânce slănină. Acesta este un concentrat de grăsime, a cărui digestie necesită maturizarea enzimelor și funcționarea normală a vezicii biliare.

La copiii mici, digestia nu este încă echilibrată, iar persoanele în vârstă au adesea probleme cu secreția biliară. Deoarece digestia grăsimilor crește sarcina asupra pancreasului și ficatului, este contraindicată și în colecistită, pancreatită acută, ulcer gastric și duodenal și exacerbarea gastritei.

Proprietăți utile ale slăninii

„Unul dintre produsele utile, potrivit oamenilor de știință de la Universitatea din München, este untura. Experții au reușit să demonstreze că untura nu este doar gustoasă, ci și un produs nutritiv necesar pentru organismul nostru. Utilizarea tehnologiilor microbiologice a permis oamenilor de știință germani să determine prezența acidului arahidonic, principala componentă a vitaminei F, în untură”, spune Dr. Solomatina.

Acest acid, în special, se găsește în enzimele mușchiului cardiac și este implicat în metabolismul lipidelor. Alți acizi conținuți în produs favorizează formarea colesterolului bun și ajută la descompunerea colesterolului rău, prevenind apariția aterosclerozei. Iar acidul oleic mononesaturat conținut în grăsime previne oxidarea celulelor hepatice și renale.

„Oamenii de știință germani nu numai că pun untura la același nivel cu alimentele care conțin grăsimi sănătoase, dar recomandă și consumul de untură în cantități mici pacienților cu boli de inimă. Iar specialiștii canadieni de la Facultatea de Medicină a Universității din Toronto au reușit să demonstreze că untura ajută la eliminarea compușilor toxici din organismul nostru”, adaugă Dr. Solomatina.

Expertul adaugă că acest efect se obține datorită conținutului ridicat de compuși antioxidanți din untură, care pot nu numai să elimine toxinele, dar și să reducă riscul de apariție a cancerului.

Datorită prezenței vitaminelor A și E în untură, pielea noastră devine mai sănătoasă, dobândește un ten sănătos, circulația sângelui și regenerarea celulară se îmbunătățesc.

Recent Posts

Răspunsurile pe care le așteaptă ROMÂNIA! Exit poll alegeri prezidențiale 2024. Cine merge în turul 2

Răspunsurile pe care le așteaptă ROMÂNIA! Exit poll alegeri prezidențiale 2024. Cine merge în turul…

6 minute ago

Ce spune despre tine grupa de sânge. Ce tip de personalitate ai și cum îți influențează sănătatea

Ce spune despre tine grupa de sânge.Descoperirea personalității în funcție de grupa sanguină este un…

41 de minute ago

Mâncăruri simple de post, pentru toate gusturile. Șase rețete delicioase, gata numaipedecât!

Mâncăruri simple de post. Postul poate fi o perioadă provocatoare pentru mulți, dar cu rețetele…

o oră ago

Remedii naturale pentru stări de vomă și diaree. Ce nu ai voie să faci

Remedii naturale pentru stări de vomă și diaree. Stările de vomă și diaree pot fi…

2 ore ago

Alina Bădic, avertismentul săptămânii 24-30 noiembrie. „Apar situații care ne scapă de sub control!”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 24 – 30 noiembrie 2024. Potrivit astrologului,…

2 ore ago

Boala Parkinson poate fi controlată prin diverse exerciții. Află cele 7 meșteșuguri și activități benefice

Boala Parkinson, o tulburare neurologică progresivă în care cantitatea de dopamină din anumite zone ale…

3 ore ago

Citeste si: