Categories: Stil de viaţă

Persoanele trecute de această vârstă nu ar trebui să mănânce slănină

Slănina este un produs foarte sănătos, dar nu toată lumea îl poate consuma, relatează Dr. Elena Solomatina. De asemenea, ea dezvăluie cine ar trebui să excludă acest aliment din dieta lor și de ce.

Cine nu ar trebui să mănânce slănină?

În primul rând, copiii sub 3 ani și bătrânii peste 70 de ani nu ar trebui să mănânce slănină. Acesta este un concentrat de grăsime, a cărui digestie necesită maturizarea enzimelor și funcționarea normală a vezicii biliare.

La copiii mici, digestia nu este încă echilibrată, iar persoanele în vârstă au adesea probleme cu secreția biliară. Deoarece digestia grăsimilor crește sarcina asupra pancreasului și ficatului, este contraindicată și în colecistită, pancreatită acută, ulcer gastric și duodenal și exacerbarea gastritei.

Proprietăți utile ale slăninii

„Unul dintre produsele utile, potrivit oamenilor de știință de la Universitatea din München, este untura. Experții au reușit să demonstreze că untura nu este doar gustoasă, ci și un produs nutritiv necesar pentru organismul nostru. Utilizarea tehnologiilor microbiologice a permis oamenilor de știință germani să determine prezența acidului arahidonic, principala componentă a vitaminei F, în untură”, spune Dr. Solomatina.

Acest acid, în special, se găsește în enzimele mușchiului cardiac și este implicat în metabolismul lipidelor. Alți acizi conținuți în produs favorizează formarea colesterolului bun și ajută la descompunerea colesterolului rău, prevenind apariția aterosclerozei. Iar acidul oleic mononesaturat conținut în grăsime previne oxidarea celulelor hepatice și renale.

„Oamenii de știință germani nu numai că pun untura la același nivel cu alimentele care conțin grăsimi sănătoase, dar recomandă și consumul de untură în cantități mici pacienților cu boli de inimă. Iar specialiștii canadieni de la Facultatea de Medicină a Universității din Toronto au reușit să demonstreze că untura ajută la eliminarea compușilor toxici din organismul nostru”, adaugă Dr. Solomatina.

Expertul adaugă că acest efect se obține datorită conținutului ridicat de compuși antioxidanți din untură, care pot nu numai să elimine toxinele, dar și să reducă riscul de apariție a cancerului.

Datorită prezenței vitaminelor A și E în untură, pielea noastră devine mai sănătoasă, dobândește un ten sănătos, circulația sângelui și regenerarea celulară se îmbunătățesc.

Recent Posts

Detalii cutremurătoare despre drama trăită de Bela Karoly, antrenorul Nadiei Comăneci

Geza Poszar, fostul coregraf al lotului olimpic de gimnastică din perioada marilor performanțe ale Nadiei…

5 minute ago

Guvernul României a suplimentat bugetul programului „Masă sănătoasă în școli

Guvernul României a suplimentat bugetul programului "Masă sănătoasă în școli" cu peste 9 milioane de…

15 minute ago

Viitorul ministru al Sănătății în administrația Trump va ancheta vaccinarea anti-COVID

Robert F. Kennedy Jr., care va coordona portofoliul de sănătate publică în administrația președintelui ales…

25 de minute ago

Regal de operă și balet pe scena Operei Naționale București

Între 11 și 17 noiembrie, prima scena lirică a capitalei și a României continuă să…

35 de minute ago

Zi neagră: marele campion s-a stins din viață, un simbol al forței și al perseverenței. O poveste de viață impresionantă

Geoff Capes, fostul campion la concursul World's Strongest Man și o figură notabilă în sportul…

45 de minute ago

Alegeri 2024: Numărul cetățenilor români așteptați la urne pentru alegerile prezidențiale și parlamentare. Numărul persoanelor cu drept de vot a crescut

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat că, la data de 31 octombrie, în Registrul electoral…

o oră ago

Citeste si: