Din cuprinsul articolului
Persoanele trecute de 65 de ani ar trebui să înceteze complet să mai consume alcool.
Numeroase studii susțin legătura puternică dintre consumul de alcool și boala Alzheimer. Potrivit oamenilor de știință, consumul cronic de alcool pe o perioadă îndelungată poate cauza leziuni cerebrale ireversibile care pot duce la Alzheimer
Iar persoanele de peste 65 de ani ar trebui să nu mai consume alcool pentru a ajuta la încetinirea bolii Alzheimer. Acest lucru a fost raportat de Wales Online.
Cercetările arată că un consum prea mult de alcool crește riscul de a dezvolta boala Alzheimer.
Oprirea completă a alcoolului poate ajuta la întârzierea apariției demenței. Acest lucru se datorează faptului că dăunează direct celulelor nervoase din creier. În același timp, volumul substanței albe scade, ceea ce perturbă funcționarea normală a organului.
Alte aspecte importante ale prevenirii demenței includ gestionarea stresului, alimentația sănătoasă, renunțarea la fumat, exercițiile fizice și mentale regulate și controlul tensiunii arteriale, colesterolului și greutății.
Potrivit Institutului Național pentru Abuzul de Alcool și Alcoolism din SUA, consumul excesiv de alcool este definit ca fiind consumul a mai mult de patru băuturi într-o singură zi sau mai mult de 14 băuturi pe săptămână pentru bărbați. În cazul femeilor, acesta implică un consum a peste trei băuturi pe zi sau mai mult de șapte băuturi pe săptămână.
Alcoolul este o substanță neurotoxică, ceea ce înseamnă că poate afecta celulele nervoase sau alte componente ale sistemului nervos, inclusiv creierul și măduva spinării. Aceste efecte pot include deteriorarea, moartea sau disfuncția celulelor nervoase, ceea ce poate duce la probleme cognitive, motorii sau senzoriale. Alcoolul poate reduce dimensiunea hipocampului, zona creierului responsabilă pentru învățare și memorie, iar consumul excesiv pe termen lung crește riscul de Alzheimer cu 300%, potrivit specialiștilor.
Totodată, conform unei analize efectuate în 2019, consumul excesiv de alcool și tulburarea de consum de alcool predispun la dezvoltarea tuturor formelor de demență. Această evaluare asociază, de asemenea, consumul excesiv de alcool cu fumatul și depresia, amplificând riscul. h2: Consumul de alcool, în cazul pacienților cu Alzeimer În cazul celor diagnosticați deja cu Alzheimer, consumul de alcool poate agrava simptomele precum confuzia și problemele de memorie, contribuind la deteriorarea mai rapidă a funcțiilor cognitive.
Un studiu din 2016 a scos la iveală că alcoolul consumat în exces accelerează declinul cognitiv la pacienții cu Alzheimer. Alcoolul poate influența negativ tratamentul bolii, putând amplifica efectele secundare ale medicamentelor sau chiar să aibă interacțiuni periculoase cu acestea. În plus, consumul de alcool poate spori riscul de căderi și accidente, o problemă frecventă pentru cei cu Alzheimer din cauza dificultăților de echilibru și coordonare asociate bolii, inclusiv demența.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…