Din cuprinsul articolului
Persoanele trecute de 50 de ani ar trebui să evite aceste obiceiuri alimentare!După 50 de ani, corpul uman se confruntă cu multe schimbări, deci trebuie monitorizat cu atenție. Trebuie evitate anumite obiceiuri care nu pot face decât să dăuneze.
Obiceiuri alimentare periculoase pentru persoanele trecute de 50 de ani
Nutriționistul Dr. Kara Landau enumeră câteva obiceiuri alimentare care ar trebui evitate de persoanele care au trecut de această vârstă.
Prebiotice insuficiente în dietă
Nutriționistul Kara Landau spune că prebioticele sunt substanțe nutritive care hrănesc bacteriile intestinale bune.
„Pe măsură ce îmbătrânim, diversitatea intestinului scade în mod natural, iar acest lucru poate avea un impact negativ asupra multor aspecte ale sănătății, inclusiv asupra hormonilor responsabili pentru a fi, controlul greutății și sănătatea metabolică generală”, a spus el.
Bogate în alimente prebiotice, cum ar fi ceapă, usturoi, fierte și apoi cartofi răcite și orez, leguminoase și linte și nuci, cum ar fi caju și fistic. Ele sunt capabile să susțină conținutul bacteriilor benefice din intestin.
Consumul excesiv de dulciuri
Zahărul intră în dietă mai des decât vă puteți imagina. Se poate obține din zahăr adăugat în sosuri și dressinguri pregătite. Asigurați-vă că revizuiți ingredientele produselor înainte de a achiziționa”, spune specialistul.
Aport insuficient de acizi grași Omega-3
Este important să includem în mod conștient mai mulți acizi grași omega-3 sănătoși și să căutați alimente cu steroli vegetali adăugați, cum ar fi peștele gras, alimentele pe bază de alge, nucile și semințele de in. Astfel de alimente sunt bune pentru inimă și pot menține nivelurile normale de colesterol din organism”, a sfătuit expertul.
Nu ia suficiente proteine
Obținerea de suficiente proteine în dieta dvs. este importantă la orice vârstă. Acest lucru se datorează faptului că poate ajuta la menținerea masei musculare, a forței, a sănătății oaselor și este una dintre cele mai bune modalități de a vă ajuta să pierdeți în greutate. Persoanele de peste 60 de ani sunt mai susceptibile de a pierde masa musculara, iar lipsa de proteine suficiente in timpul zilei poate accelera acest proces. Prin urmare, merită să includeți mai multe alimente, cum ar fi ouă, somon, carne de vită, pui sau curcan în dieta dvs.
Consumul insuficient de apă
Un alt obicei comun de evitat la vârsta de 50 de ani este deshidratarea și consumul insuficient de apă. Dr. Lisa Young spune că persoanele cu vârsta peste 50 de ani sunt mai susceptibile de a se deshidrata. Prin urmare, este necesar să se bea cantitatea necesară de apă zilnic.
Mâncări consumate noaptea târziu
Adesea, oamenii mănâncă alimente nesănătoase ultra-procesate noaptea târziu, ceea ce duce la supraalimentare. Și este legat de creșterea în greutate, fluctuațiile zahărului din sânge și diabetul.
Dieta cu conținut scăzut de fibre
Unul dintre cele mai grave obiceiuri alimentare este lipsa de fibre suficiente în dieta ta zilnică, deoarece acest nutrient este cheia unei vieți sănătoase.
Asigurați-vă că încorporați fibre solubile pentru a alimenta bacteriile bune care trăiesc în intestin și pentru a îmbunătăți absorbția nutrienților, reduceți inflamația și vă afectează pozitiv starea de spirit. Pentru a obține o doză bună de fibre, încercați să includeți alimente cum ar fi fructe de pădure, fulgi de ovăzivi, mere, fasole sau năut în dieta zilnică”, spune Dr. Young.
Beneficiile consumului de fibre
Fibra este procesată de microflora intestinală utilă și susține funcționarea stabilă a sistemului digestiv. Fibrele reduc foamea, ceea ce te ajută să eviți supraalimentarea și să-ți controlezi greutatea.
Fibrele dietetice solubile reglează nivelul zahărului din sânge și al colesterolului, în timp ce fibrele dietetice insolubile purifică organismul și elimină toxinele.