Din cuprinsul articolului
Oamenii de știință sunt de părere că persoanele supraponderale vor vedea beneficii mai mari pentru sănătate dacă fac exerciții fizice la un anumit moment al zilei.
Cercetătorii de la Universitatea din Sydney au explorat viețile a 30.000 de participanți pentru acest studiu specific care a fost publicat în revista Diabetes Care.
Studiul Biobank din Marea Britanie care a avut loc pe parcursul a opt ani a dezvăluit că exercițiile fizice între orele 18:00 și miezul nopții au fost legate de beneficii mai mari pentru sănătatea persoanelor obeze.
Experții au folosit instrumente de urmărire a fitnessului pentru a-și desfășura cercetările, care au constatat că cei care făceau majoritatea exercițiilor fizice grele noaptea aveau cel mai scăzut risc de moarte prematură și de moarte din cauza bolilor cardiovasculare. Scurte explozii de activitate de trei minute care i-au lăsat pe oameni fără suflare au părut, de asemenea, a fi cruciale, mai degrabă decât cantitatea totală de activitate fizică obișnuită.
„Mișcarea nu este în niciun caz singura soluție la criza obezității. Dar această cercetare sugerează că oamenii care își pot planifica activitatea în anumite momente ale zilei. poate compensa cel mai bine unele dintre aceste riscuri pentru sănătate.
Datorită unui număr de factori societali complexi, aproximativ doi din trei australieni au exces de greutate sau obezitate. Ceea ce îi expune unui risc mult mai mare de afecțiuni cardiovasculare majore, cum ar fi atacuri de cord și accident vascular cerebral și moarte prematură”, a declarat dr. Angelo Sabag, lector în fiziologia exercițiului la Centrul Charles Perkins de la Universitatea din Sydney, potrivit Daily Record.
Autorii studiului au spus că ceea ce au găsit a fost „semnificativ” din cauza amplorii mai mari a studiului, deoarece au definit exercițiul ca orice lucru la fel de obositor timp de cel puțin trei minute.
Cercetătorii au luat în calcul orice tip de activitate, de la mersul viguros până la urcatul scărilor, dar au inclus și exerciții structurate, cum ar fi alergarea sau chiar curățarea energică a casei.
Au fost folosite date date de la UK Biobank și au fost incluși 29.836 de adulți cu vârsta peste 40 de ani care trăiesc cu obezitate, dintre care 2.995 de participanți au fost, de asemenea, diagnosticați cu diabet de tip 2.
Cei care au participat au fost clasificați în grupuri de dimineață, după-amiază sau seara, în funcție de momentul în care și-au făcut exercițiul aerobic – care a fost măsurat de un accelerometru de la încheietura mâinii purtat continuu timp de 24 de ore pe zi timp de șapte zile la debutul studiului.
Apoi, echipa a legat datele de sănătate de la NHS pentru a urmări traiectoria de sănătate a participanților timp de 7,9 ani.
În această perioadă au înregistrat 1.425 de decese, 3.980 de evenimente cardiovasculare și 2.162 de evenimente de disfuncție microvasculară.
Pentru a limita părtinirea, cercetătorii au luat în considerare diferențele precum vârsta, sexul, fumatul, consumul de alcool, consumul de fructe și legume, timpul sedentar, educația, utilizarea medicamentelor și durata somnului. De asemenea, au exclus participanții cu boli cardiovasculare și cancer preexistente.
„Este o perioadă cu adevărat interesantă pentru cercetătorii din acest domeniu și pentru practicieni deopotrivă, deoarece datele capturate de dispozitive purtabile ne permit să să examineze tiparele de activitate fizică la o rezoluție foarte mare și să traducă cu acuratețe constatările în sfaturi care ar putea juca un rol important în îngrijirea sănătății.
Deși trebuie să facem cercetări suplimentare pentru a stabili legături cauzale, acest studiu sugerează că momentul activității fizice ar putea fi o parte importantă a recomandărilor pentru viitoarea gestionare a obezității și a diabetului de tip 2 și a asistenței medicale preventive în general”, a concluzionat profesorul Emmanuel Stamatakis, director al Centrului de cercetare Mackenzie Wearables la Centrul Charles Perkins și autor principal al lucrării.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…