Tensiunea arterială ridicată sau hipertensiunea arterială este o afecțiune comună care este ușor de tratat. Un nou studiu a descoperit că persoanele cu tulburări de alergie au un risc mai mare de a dezvolta această afecțiune decât alții.
Afecțiunea apare atunci când presiunea la care sângele trece prin vase și artere este prea mare. Dacă afecțiunea nu este tratată, poate duce la un risc crescut de boli de inimă și alte afecțiuni asociate. Date noi sugerează că pacienții cu tulburări de alergie sunt mai susceptibili de a avea afecțiunea și boală coronariană.
Rezultatele au reieșit după o analiză efectuată de National Health Interview Survey pe populația Statelor Unite.
Tulburările alergice analizate le-au inclus pe cele cu:
• Astm
• Alergie respiratorie
• Alergie digestivă
• Alergie cutanată.
În timpul studiului, cercetătorii au ajustat parametrii în funcție de vârstă, sex, rasă, fumat, consum de alcool și IMC (indicele de masă corporală).
Autorul principal al studiului, Yang Guo, a spus: „Sunt necesare alte studii de cohortă mari, cu urmărire pe termen lung, pentru a confirma concluziile noastre”.
Deși grupate ca un singur termen, există două tipuri de tensiune arterială: sistolică și diastolică.
Tensiunea arterială sistolică este forța la care inima pompează sânge în jurul corpului, în timp ce tensiunea arterială diastolică este rezistența la fluxul de sânge în vasele de sânge.
Singura modalitate prin care o persoană își poate afla tensiunea arterială este măsurarea acesteia.
Tensiunea arterială pentru sănătatea fiecăruia va fi diferită.
Dacă tensiunea arterială a unei persoane este constant prea mare, aceasta poate crește riscul de apariție a mai multor afecțiuni.
Acestea includ boli de inimă, atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale, insuficiență cardiacă, boli arteriale periferice, anevrisme de aortă, boli de rinichi și demență vasculară.
Între timp, o investigație recentă a fost întreprinsă cu privire la efectul vaccinului Covid asupra inimii.
Oamenii de știință investighează rapoarte despre indivizi care suferă de o formă de inflamație a inimii cunoscută sub numele de miopericardită, după ce au primit vaccinul.
Cu toate acestea, deși acest lucru poate fi îngrijorător, nu este nevoie să vă faceți griji.
Cercetătorii au spus: „Riscul general de miopericardită pare să nu fie diferit pentru acest grup foarte nou de vaccinuri împotriva COVID-19 decât pentru vaccinurile tradiționale împotriva altor agenți patogeni”.
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…
Pe 8 noiembrie, românii sărbătoresc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, care sunt considerați ocrotitori ai…