Din cuprinsul articolului
Organismul poate rămâne sănătos doar dacă organele vitale funcționează normal. Mulți oameni nu știu cum să-și mențină inima sănătoasă sau să evite comportamentele care rănesc inima. Odată ce inima este deteriorată, devine dificil pentru alte părți ale corpului să funcționeze corect. Acest lucru poate duce la angină, aritmie, probleme de respirație și alte probleme de sănătate.
Pentru a menține organismul sănătos, este important să evitați aceste comportamente și să solicitați asistență medicală dacă este necesar. Să ne uităm la cele 4 comportamente care vă pot răni inima.
1. Să te enervezi frecvent
Să te enervezi sau să te entuziasmezi des poate fi rău pentru inima ta. Schimbările emoționale pot provoca vătămări fizice, iar dacă rămâi negativ pentru o perioadă lungă de timp, va avea un impact negativ asupra inimii tale. Uneori oamenii au un atac de cord brusc și acest lucru este legat de comportamentul lor.
Creșterea secreției de adrenalină după supărare poate determina fluctuația tensiunii arteriale. Când tensiunea arterială este prea mare, vasele de sânge din jurul inimii sunt deteriorate. Acest lucru poate reduce aportul normal de sânge a inimii și funcția acesteia. De dragul sănătății tale, antrenează-te pentru a rămâne calm.
2. Băutura excesivă și supraalimentarea
Dacă doriți să preveniți afectarea inimii, este important să nu mâncați în exces. Unii oameni au boli cronice când îmbătrânesc, iar indicatorii corporali sunt instabili. Arterele din jurul inimii pot deveni treptat aterosclerotice, ceea ce înseamnă că circulația sângelui nu poate fi menținută. Mâncarea excesivă sau neputința de a modera dieta poate crește vâscozitatea sângelui.
Lipidele din sânge ridicate determină înfundarea sau îngustarea vaselor de sânge. Inima va fi apoi lipsită de sânge și oxigen, ceea ce, la rândul său, o dăunează. Doriți să vă protejați inima și să vă îmbunătățiți sistemul digestiv? Veți face bine să mâncați cu moderație și să mestecați încet.
3. Stați des până târziu
Evitați să stați până târziu pentru perioade lungi de timp, deoarece acest lucru afectează inima. Mai mulți oameni mor din cauza problemelor cardiace cauzate de faptul că stau până târziu pentru o perioadă lungă de timp – un obicei care crește povara asupra inimii. Inima și alte organe din corp au nevoie de suficient timp de odihnă pentru a funcționa corect.
Oamenii care lucrează mult timp au mai multe șanse de a avea probleme de sănătate. Funcția creierului scade și ritmul cardiac crește atunci când corpul este obosit. Este important să dormi bine și să te trezești devreme, deoarece acest lucru ajută ritmul cardiac să rămână normal.
4. Exerciții fizice intense
Mișcarea este bună pentru inimă, deoarece îmbunătățește rezistența, promovează circulația sângelui și crește metabolismul. Cu toate acestea, dacă faci prea mult exercițiu epuizant, acesta poate fi de fapt dăunător inimii tale. Când faci exerciții intense, inima ta are nevoie de mai mult oxigen. Cantitatea de sânge de care are nevoie inima ta crește, dar inima ta nu poate primi suficient oxigen în timp util. Acest lucru poate provoca constricție în piept și poate îngreuna respirația.