Din cuprinsul articolului
Murăturile ocupă un loc privilegiat printre aperitivele și gustările care deschid apetitul pentru masa principală a zilei. Gogoșarii, castraveții murați, gogonele, conopida și varza sunt cele mai populare. Pentru cei care nu s-au gândit niciodată la asta, murăturile sunt legume care sunt supuse unui proces complex de conservare în saramură, pe bază de oțet și sare.
Există o mare varietate de alimente pe care oamenii le pun la murat, de la produse vegetale fermentate până la castraveții standard, în saramură, care sunt folosiți în mod obișnuit pe hamburgeri.
Castraveții murați sunt de departe cel mai răspândit tip de murături din România și se găsesc cu ușurință în toate magazinele alimentare și în multe restaurante. Se presupune că aceste gustări sărate și acrișoare au o serie de beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, în timp ce știința a susținut unele dintre aceste afirmații, murăturile pot, de asemenea, să afecteze unele persoane în mod negativ.
Deoarece murăturile pot conține cantități mari de sodiu, ar trebui să vă consultați cu medicul dumneavoastră înainte de a crește semnificativ cantitatea de murături pe care o consumați.
Murăturile ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru toată lumea. În general, murăturile dulci sunt bogate în zahăr, în timp ce murăturile cu mărar sunt foarte bogate în sodiu.
Potrivit Mundo Sano, un castravete murat mare are mai mult de două treimi din cantitatea ideală de sodiu pe care ar trebui să o consume un adult într-o zi.
Dacă aveți hipertensiune arterială sau orice problemă de sănătate cardiovasculară sau cardiacă, murăturile nu sunt cea mai bună alegere. Asta din cauza nivelului de sodiu. În caz că vă este poftă, indicat este să le spălați de sare înainte de masă.
Potrivit sursei, un medic subliniază că dacă murăturile sau castraveții murați sunt bine fermentate, sunt o sursă bună de probiotice.
„Probioticele au beneficii cu adevărat solide pentru sănătate, sunt bune pentru creier și dar și pentru sănătatea intestinului.”
Prof. univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi spunea că murăturile fermentate au foarte multă vitamina C.
„In procesul natural de fermentatie nu doar ca se produc vitamine, ci se biodisponibilizeaza mineralele si fibrele alimentare din castraveti. Vitaminele naturale existente in castraveti nu sunt distruse, deoarece produsul nu este tratat termic”, potrivit doctormenci.ro.
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…