Categories: Știrile zilei

Perlele turismului balnear din România! Cele mai bune stațiuni care te pot trata de orice boală

În domeniul turismului balnear, ofertele sunt extrem de variate: turism medical, wellness și termal, între altele. Modul nostru de viață urban, deseori sedentar, ne îndeamnă să găsim soluții pentru revitalizarea și îmbunătățirea generală a stării noastre de sănătate.

Pentru potențialul său vast în domeniul apelor minerale și termominerale terapeutice, al nămolurilor curative, al turbelor și al gazelor mofetice, România se prezintă ca o destinație ideală.

La noi în țară sunt numeroase stațiuni balneare și centre de tratament tradiționale ce oferă condiții ideale pentru păstrarea și îmbunătățirea sănătății. Astfel, în dependență de nevoile dumneavoastră individuale și a recomandărilor medicale, veți putea opta pentru o stațiune balneară care să asigure un tratament adecvat pentru suferințele dumneavoastră.

În orice caz, este important să urmați sfaturile profesioniștilor din domeniul sănătății și să aveți grijă ca stațiunea balneară pe care o alegeți să aibă serviciile și facilitățile necesare pentru ameliorarea stării dumneavoastră de bine și a sănătății generale.

Stațiuni balneare: cum să-ți tratezi afecțiunile într-o manieră relaxantă

Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Boli digestive

Stațiunile balneare cu ape carbogazoase, printre care Borsec și Tușnad se numără printre cele mai populare, propun remedii pentru tratarea bolilor cardiovasculare, de nutriție și digestive ( cum ar fi constipația cronică sau gastrita hipoacidă cronică); a bolilor endocrine și a celor renale. Acestea sunt indicate persoanelor care vor să slăbească sau acelora care își doresc să elimine oboseala cronică și stresul (nevroza astenică).

Reumatism

Stațiunile cu apă sărată și nămol sapropelic, cum ar fi Techirghiol și Sovata, sunt recunoscute datorită proprietăților lor antiinflamatorii. Sunt recomandate îndeosebi persoanelor cu afecțiuni reumatice degenerative cum ar fi spondiloza și poliartroza, precum și celor care prezintă afecțiuni reumatice inflamatorii sau posttraumatice cum sunt entorsele, luxațiile și fracturile. Sunt recomandate și pentru tratarea afecțiunilor ginecologice și dermatologice. Herculane este cunoscută prin tratamentele pentru afecțiunile reumatice.

Boli cardiovasculare

Stațiunile balneare cu apă iodată, unde Govora se află la loc de cinste, se recomandă pentru persoanele care au probleme de circulație periferică și hipertensiune arterială. Aceste stațiuni balneare sunt deosebit de avantajoase pentru pacienții cu boli cardiovasculare, însă și pentru cei care suferă de afecțiuni bronhopulmonare precum astmul bronșic sau bronșita acută și cronică. Curele spa contribuie la relaxare, la îndreptarea posturii și a poziției corpului, în timp ce îmbunătățesc mobilitatea articulațiilor și reeducă respirația.

Afecțiunile respiratorii

Stațiunile balneare amenajate cu ape sulfuroase, cum ar fi Călimănești, Căciulata, Olănești și Herculane produc acțiuni benefice la nivelul sistemului respirator și sunt recomandate pacienților cu sinuzită cronică, astm, bronșită cronică, tuberculoză.

Mofetele

O bogăție naturală a țării noastre o reprezintă mofeta. Acest termen derivă din latinescul „mephitis”, adică „emanație urât mirositoare”. Mofetele sunt emanații de gaze naturale de proveniență vulcanică, având un conținut de dioxid de carbon de 95-98%. La noi în țară, mofetele naturale pot fi găsite în Covasna, Băile Tușnad, Borsec, Buziaș, Balvanyos, Malnaș Băi, Harghita Băi, Sângeorz Băi, Slănic Moldova, Vatra Dornei.

Indicaţii:

  • Afecţiuni cardiovasculare, infarct miocardic vechi;
  • Cardiopatia ischemică, stări post flebite profunde la minimum 6 luni după faza acută;
  • Boli dermatologice: psoriazis, eczeme cronice;
  • Bolile sistemului nervos: afecţiuni ale sistemului nervos periferic (poliradiculonevrite, neuropatia diabetică) afecţiuni ale sistemului nervos central (sechele după AVC, nevroza astenică);
  • Afecţiuni ginecologice şi endocrine, tulburări ale funcţiei sexuale;
  • Aparatului locomotor: spondilopatii, artroze şi poliartroze;
  • Afecţiuni asociate: afecţiuni metabolice şi de nutriţie (diabet zaharat şi complicaţiile sale, ulcer cronic de gambă, hiperuricemie,
  • obezitate, dislipidemie, limfedem), cardiopatie ischemica instabilă, tulburări de ritm, insuficienţă cardiacă decompensata, hipertensiune arterială, insuficienţă renală, afecţiuni respiratorii, afecţiuni acute, tumori maligne (cancer de orice tip).

Mare atenţie! Mofetele au şi unele contraindicaţii:

  • Tulburări de ritm cardiac, fibrilaţie;
  • Epilepsie;
  • Intervenţii chirurgicale recente;
  • Anemie;
  • Hemoragii de orice cauză;
  • Psihopatii, psihoze;
  • Afecţiuni în stadiu acut, boli infecţioase, boli venerice;
  • Tumori maligne (cancer de orice tip);
  • Decompensare cardiacă avansată, scrie RTV.

 

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

9 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

10 ore ago

Citeste si: