Din cuprinsul articolului
Supranumită „Perla Apusenilor”, Moneasa se numără printre cele mai apreciate stațiuni balneare din România situată la o altitudine de aproape 300 de metri, la poalele Munților Codru-Moma. Cunoscută încă din secolul al XVI-lea pentru izvoarele ei mezotermale, climatul staţiunii este un factor terapeutic, iar izvoarele de ape minerale conţin calciu, magneziu, sodiu, oligominerale.
Pe lângă băile termale, tratamente de relaxare pentru a elimina stresul, stațiunea are și alte atracții turistice. Românii pot vizita lacul cu nuferi termali, care se află în Valea Văilor. Lângă lac se află prima vilă construită în staţiune, în 1891, denumită „Nufărul”. Construcţia i-a aparţinut contelui Weincheim.
În Moneasa există și un Complex Turistic Ștrand, care este situat la 400 metri de centrul stațiunii. Ștrandul dispune de 3 bazine pentru băi reci cu ape minerale (temperatura medie de 26 de grade), plajă, instalaţii pentru băi calde în cadă cu ape minerale, pentru electroterapie, hidroterapie si kinetoterapie și pârtie de schi; potrivit tratamentbalnear.ro.
Moneasa are dotări importante pentru relaxare, între care, o pârtie de schi de peste 200 m, săli de sport, cimena. În staţiune se organizează festivaluri de folclor, de artă tradiţională românească şi Festivalul Clătitelor.
Turiștii pot vizita și:
Tratamente Moneasa
În această stațiune, turiștii se pot trata de următoarele afecțiuni:
Turiștii pot benecia de următoarele tratamente: băi termale, tratamente de relaxare pentru a elimina stresul şi oboseala prin prezenţa în peisajul frumos şi aerul curat din staţiune, electroterapie și kinetoterapie.
Cazare Moneasa
Cei care vin aici la tratament sau în vacanță se pot caza la: Hotel Moneasa(188 locuri, 2/3 stele, baza de tratament proprie) sau Hotel Codru Moma(204 locuri, 2 stele, baza de tratament proprie).
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…