Din cuprinsul articolului
Periculos pentru sănătate! De ce să nu fierbi ouăle mai mult de 10 minute? Toată lumea a avut situații în care a fost imposibil să scoți la timp ouăle de pe foc. Cu toate acestea, puțini oameni știu că nu ar trebui să mănânce astfel de ouă.
Potrivit medicilor, în timpul gătirii ouălor se eliberează hidrogen sulfurat. Acesta este un gaz toxic care poate pătrunde în proteină. Uneori, gălbenușul fiert capătă o nuanță verzuie – acesta este și rezultatul influenței hidrogenului sulfurat. Este mai bine să nu mănânce astfel de ouă.
Medicii mai spun că fierberea ouălor nu este chiar atât de simplă cum pare la prima vedere. Chiar și un produs atât de simplu precum ouăle necesită o abordare specială.
Potrivit nutriționiștilor, ouăle trebuie fierte, dar nu toată lumea o face corect. Aproape toată persoanele cred că pot fierbe ouăle un timp îndelungat, dar principalul lucru este că apa din oală să nu se evapore.
Există sulf în albușul de ou. Atunci când este combinat cu hidrogen, formează un gaz toxic. Pe măsură ce coaja de ou este încălzită, hidrogenul sulfurat pătrunde în produs. Gălbenușul conține fier, care la interacțiunea cu hidrogenul sulfurat duce la apariția sulfurilor. Cu cât oul este fiert mai mult, cu atât sunt mai mulți. Sulfurile dau galbenusului o culoare verzuie.
Prin urmare, după gătit, se recomandă scufundarea imediată a oului în apă rece pentru a preveni digestia.
Pentru a înțelege mai ușor cum trebuie să fierbi ouăle, amintește-ți o regulă simplă: apa nu trebuie să fiarbă activ.
Ouăle se pun în apă rece, oala se pune pe foc și, de îndată ce apar primele bule în apă, va trebui să stingi focul. Totuși, asta nu înseamnă că oul poate fi consumat imediat. Lasă oul în cratiță sub capac, astfel încât să fie complet gătit.
Dacă intenționezi să gătești un ou „fiert tare”, lasă-l în apă fierbinte 10-15 minute, dar dacă dorești un ou mai moale, ține-l în apa clocotită la 7-9 minute.
La fierbere prelungită, proteina din ou este distrusă. În plus, se eliberează hidrogen sulfurat, care colorează proteina într-o culoare închisă. Proteinele distruse și hidrogenul sulfurat eliberat pot provoca o exacerbare a bolilor tractului gastrointestinal.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…