Categories: Expertul zilei

Pericolul din spatele exploziei de cazuri Omicron. Radu Țincu: Chiar dacă e vorba de forme mai ușoare de boală, trebuie să ne uităm ce se va întâmpla dacă…

Pericolul din spatele exploziei de cazuri Omicron. Radu Țincu: Chiar dacă e vorba de forme mai ușoare de boală, trebuie să ne uităm ce se va întâmpla dacă…

În contextul în care Grupul de Comunicare Strategică (GCS) al Guvernului a transmis că, în ultimile 24 de ore, au fost înregistrate aproape 10.000 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, medicul Radu Țincu a explicat în ce constă pericolul acestei explozii de cazuri Covid.

Pericolul din spatele exploziei de cazuri Omicron

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca din Bucureşti, atrage atenția că această adevărată explozie a cazurilor noi în valul 5 al pandmiei poate exercita o presiune asupra anumitor domenii de activitate.

„Trebuie să privim datele în continuare cu circumspecție pentru că e nevoie de o perioadă de timp din momentul diagnosticului pacientului cu COVID-19 până când ne dăm seama că este vorba despre o formă ușoară de boală.

Ne amintim din valurile precedente că este nevoie de un interval de 8-10 zile până când vedem dacă apar semne de gravitate. În cazul variantei Omicron, simptomatologia debutează mai rapid, undeva la 2-3 zile pacienții sunt simptomatici.

Radu Țincu: Chiar dacă e vorba de forme mai ușoare de boală, trebuie să ne uităm ce se va întâmpla dacă…

Astfel un pacient are este diagnosticat astăzi cu Omicron, putem să spunem că a afăcut o formă ușoară undeva la 8-10 zile după diagnostic. Dar dacă ne uităm la ce se întâmplă în vestul Europei, vedem că rata de spitalizare a scăzut comparativ cu varianta Delta.

Cele 36 de decese ar fi important să știm dacă sunt determinate de varianta Delta. România mai are încă în circulație din datele pe care le deținem și pacienți care se îmbolnăvesc cu varianta Delta. Omicron trebuie privit dincolo de aceste efecte medicale.

Chiar dacă e vorba de forme mai ușoare de boală, chiar dacă numărul pacienților va scădea, trebuie să ne uităm ce se va întâmpla dacă avem un număr foarte mare de persoane pozitive. Dacă aceste persoane pozitive vor fi destul de numeroase va pune în dificultate funcționarea unor domenii de activitate”, a declarat medicul Radu Țincu, potrivit B1 TV.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

3 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

4 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

4 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

5 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

5 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

5 ore ago

Citeste si: