Din cuprinsul articolului
Studiul publicat în The Lancet’s eBioMedicine, efectuat de King’s College London, University of Trieste și International Centre for Genetic Engineering din Italia, a dezvăluit trăsăturile virusului responsabile pentru forma de Covid-19 pe termen lung. Cercetarea a fost preluată de publicația News Medical Life Sciences, care dezvoltă subiectul descoperirilor.Pacienții infectați pot prezenta atât simptome ușoare, cât și simptome severe. Cu toate acestea, unii pacienți manifestă simptome pentru un timp îndelungat, de până la câteva luni, afecțiune numită Long Covid. Această formă se prezintă printr-o stare de oboseală permanentă și dificultăți de respirație ce pot indica leziuni grave.
Cercetătorii au studiat organele a 41 de pacienți care au decedat în urma infecției, la Universitatea din Trieste, Italia. În urma descoperirilor efectuate între februarie și aprilie, cercetătorii au constatat că există leziuni pulmonare vaste în cele mai multe cazuri. Pacienții manifestau o alterare a structurii normale la nivelul plămânilor. De asemenea, au observat că țesutul organelor s-a transformat într-o acumulare fibroasă.
Aproximativ 90% dintre pacienți au prezentat particularități ale virusului, făcând diferența între Covid-19 și pneumonie. Acești pacienți sufereau de coagularea sângelui în interiorul arterelor și venelor din plămâni. De asemenea, o mulțime de celule pulmonare aveau o dimeniune neobișnuit de mare. O singură celulă de acest fel conține mai multe nuclee, rezultate în urma fuziunii dintre mai multe celule.
Astfel, studiul a dezvăluit persistența de lungă durată a genomului viral din celulele respiratorii și din noile celule infectate, de mărime neobișnuită. Prezența celulelor infectate pot cauza schimbări structurale majore ce pot persista timp de săptămâni, sau chiar luni. Această descoperire explică modul în care se manifestă Long Covid.
Cu toate acestea, cercetătorii nu au găsit alte consecințe de lungă durată asupra altor organe.
”Descoperirile sunt promițătoare. Ele arată indică faptul că boala nu este provocată de celulele care mor din cauza infectării cu virusul. Se pare că, de fapt, boala este provocată de celulele anormale care supraviețuiesc perioade lungi de timp în interiorul plămânilor”, susține Mauro Giacca, profesor la King’s College London.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…