Din cuprinsul articolului
Cafeaua sau ceaiul sunt băuturi foarte populare printre români, în special când vine vorba de tineri, însă pericolele din spatele acestora cântăresc mult mai greu decât beneficiile.
Mulți dintre noi consumăm cafea după masă, nimic greșit până aici. Însă medicii vin cu o informare de ultim moment. Anca Hâncu, doctor în nutriție, vine cu o atenționare. Nu e bine să bem ceai negru sau cafea după ce ai consumat spanac, de exemplu, sau acele surse de carne, ou, ficat.
„Fierul vine din două tipuri de surse, vegetale sau animale. Cele animale se absorb într-o proporție mult mai ridicată, de până la 35%. Cele vegetale, mult mai greu! Femeile tinere au nevoie de mai mult fier. Un necesar crescut mai au tinerii, adolescenții și cei care fac sport. Diagnosticul unei carențe de fier sau anemie va fi pus de medic. Nu luați suplimente de fier pentru că vi se pare că sunteți mai obosiți, poate mai palizi”, spune Anca Hâncu, doctor în nutriție.
„Vegetale bogate în fier… în primul rând, spanac, broccoli, după vorbim de leguminoase, aici avem fasole, linte, năut, vorbim de oleaginoase, avem migdale, caju, fistic”, a precizat dr. Hâncu, adăugând: „Dacă vrem să mergem pe varianta dulce, putem combina smochinele, caisele deshidrate cu o sursă de vitamina C (kiwi, portocale).”
„Când mâncam spanac, de exemplu, sau acele surse de carne, ou, ficat, să nu consumăm cafea, ceai negru sau verde, pentru că împiedică absorbția fierului. De asemenea, brânza nu se va combina cu spanacul, pentru că poate împiedica absorbția fierului”, a spus Anca Hâncu. Declarațiile au fost făcute de Anca Hâncu la „Neatza cu Răzvan și Dani”, emisiune difuzată la Antena 1.
„La mujdei am să vă spun secretul meu de gospodină. Amestesc câțiva căței de usturoi cu blenderul, pun doar foarte puțin ulei, iar în rest pun apă minerală și atunci practic iau toate beneficiile usturoiului, fără a încărca cu foarte mult ulei, de fapt, cu foarte multe calorii”, a zis medicul nutriționist Anca Hâncu la Antena 1, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.
„Usturoiul este un antibiotic natural, antifungic, antiseptic, antiinflamator, antioxidant. Alicina este cea mai importantă substanță care se găsește în usturoi și are proprietăți importante. Așa cum spuneam, este practic un antibiotic natural. Substanța se eliberează doar în momentul în care usturoiul este fărâmițat, este mestecat, este macerat. Deci nu atunci când fierbem usturoiul așa întreg”, a spus medicul nutriționist Anca Hâncu.
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…