Sari la conținut

Pericolul ascuns din vinetele congelate. Nu mai consuma

salata de vinete
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
cum se coc vinetele

Gospodinele au copt deja vinete pentru la iarnă și le-au băgat la congelator, dar nutriţioniştii atrag atenţia că acest obicei nu este sănătos. Află ce se întâmplă cu ele dacă stau la congelator peste cinci luni.

Cât de sănătoase sunt, de fapt, vinetele congelate?

Potrivit nutriţioniştilor, vinetele îşi pierd proprietăţile dacă stau în congelator mai mult de cinci luni.

Nutriţioniştii avertizează că vinetele pierd aproximativ 25 la sută din substanţele minerale prin congelare. Deşi nu sunt la fel de sănătoase ca cele proaspete, vietele congelate pot fi o idee bună pentru cei care ţin dietă.

Pericolul ascuns din vinetele congelate. Nu le vei mai consuma așa

Potrivit nutriţioniştilor, 100 de grame de vinete congelate conţin aproximativ 25 de calorii.

Atenţie, evitaţi să folosiţi mult ulei atunci când preparaţi vinetele de la congelator, pentru că sunt foarte greu de digerat, potrivit realitatea.net.

Vinetele sunt printre cele mai sănătoase legume din lume. Ele conţin fier, calciu şi alte minerale, nutrienţi esenţiali sănătăţii corpului nostru. Ori că le consumi pe grătar, coapte, ori prăjite sau în tocăniţă, vinetele sunt la fel de delicioase şi au acelaşi efect pozitiv asupra sănătăţii tale.

Poate nu știai, dar vinetele conţin anumiţi fitonutrienţi esenţiali care îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi hrănesc creierul. De asemnea, conţinutul crescut de fibre din vinete protejează tractul digestiv, împiedicând apariţia cancerului de colon.

Salata de vinete, reţeta secretă a lui Radu Anton Roman. Ingredientul care face diferenţa

Ingrediente:

1 kg vinete (coapte, bine colorate, tari, lungi), 1 pahar untdelemn, 1 ceapă roșie, mare tare, 1 lingură oțet mere, 2 roșii coapte, sare, piper.

Mod de preparare:

Se pun vinetele la fript pe foc viu, pe toate părțile, până se-nmoaie. Se curăţă imediat de cojile arse, se sărează și se pun la scurs, pe un fund înclinat, cel puțin un ceas. Se toacă mărunt ceapa, se spală iute într-un șuvoi de apă rece (să-i iasă amăreala oxidată) se scurge bine de tot. Se amestecă ceapa cu oțetul.

Se toacă vinetele pastă, apoi pasta asta se freacă cu ulei, puțin câte puțin, până se-ntăreşte și se face spumoasă. Se adaugă sosul de ceapă cu oțet (piper, dacă mai e cazul). Se ornează cu felii de roșii.

Taine: se mai pot adăuga 1-2 linguri smântână și 3-5 căței de usturoi pisat. Vinetele scurse și tocate pot fi gătite și cu maioneză.

După ce au fost curățate se amestecă cu o maioneză făcută din 2 gălbenușuri ou, 200 ml untdelemn, 2 linguri zeamă de lămâie, 1 vârf linguriță piper măcinat, 1 lingură smântână de frișcă și 3 căței usturoi, potrivit rtv.net.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel