Sari la conținut

Pericolul ascuns din carnea de miel. Avertizare pentru persoanele cu afecțiuni cardiovasculare

carne de miel
Sursa foto: Carne de miel
Pericolul ascuns din carnea de miel

Pentru că mai sunt câteva zile până la Paște, medicii vin cu o atenționare privind consumul cărnii de miel. Dr. Alexandru Nechifor vine cu o atenționare pentru persoanele care au afecțiuni cardiovasculare.

Pericolul ascuns din carnea de miel. Avertizarea unui medic

Carnea de miel  este bogată în fier, proteine și acizi grași Omega 3, însă nu este recomandată tuturor. Nu este recomandată pacienților care suferă de afecțiuni la nivelul ficatului, rinichilor ori pancreasului.

Carnea de miel conține cantități însemnate de fier și de seleniu, precum și vitaminele B12 și B3, care oferă protecție organismului, întărind sistemul nervos și nu numai. Este o carne bogată în potasiu, fosfor și zinc, dar conține și acid folic, calciu și vitamina E.

Carnea de miel conține substanțe care formează acidul uric în organism. Astfel, acumularea de acid uric în exces şi imposibilitatea eliminării lui cauzează gută şi creşte riscul formării pietrelor la rinichi, susține dr. Alexandru Nechifor, specialist în medicină internă.

De asemenea, cei care suferă de colesterol mărit în sânge, asociat cu alte boli cronice, dar și de cei care au boli cardiace, pancreatită acută sau cronică, trebuie să evite acest tip de carne.

„Deoarece este o carne tânără, conține și destul de multe purine astfel încât persoanele ce suferă de gută ar trebuie să o evite. Carnea de miel nu este recomandată persoanelor care au afecțiuni la nivelul ficatului, rinichilor sau pancreasului. De asemenea o atenție deosebită trebuie să aibă și persoanele care au afecțiuni cardiovasculare decompensate”, avertizează medicul Alexandru Nechifor, pentru „Adevărul”.

Recomandări de la medic

Pentru a evita complicații de sănătate, este recomandat să combinăm carnea de miel cu salată și alimente bogate în fibre.

„Evident, nu trebuie să combinăm această carne cu un consum mare de ouă sau alcool, așa cum se întâmplă <în mod tradițional> la noi”, mai spune dr. Alexandru Nechifor, potrivit Adevărul.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel