Categories: Ştiri sănătate

Pericolul ascuns din carne, cartofi și licoarea neagră a zeilor. Un medic ne spune când devin periculoase pentru sănătate

Nimic nu se compară cu o friptură suculentă cu cartofi prăjiți, iar la final, mulți dintre noi bem o cafea mare cu zahăr, neagră sau cu lapte. Nimic greșit până aici, dar un medic ne spune că aceste alimente devin periculoase pentru sănătate când sunt preparate într-un anumit fel.

Pericolul ascuns din carne, cartofi și licoarea neagră a zeilor. Un medic ne spune când devin periculoase pentru sănătate

De-a lungul timpului, nutriționiștii au atras atenția asupra unei substanțe cancerigene: acrilamida. Substanța apare în momentul în care anumite alimente sunt prăjite sau coapte. Cu cât aceste alimente sunt prăjite mai intens, cu atât nivelul acrilamidei este unul mai ridicat. Printre alimentele care devin periculose pentru sănătate se numără carnea la grătar, cafeaua, dar și cartofii prăjiți.

Medicul Nastasia Belc ne spune când devin periculoase pentru sănătate carnea, cartofii și cafeaua

Invitat la Academia de Sănătate, prof. dr. ing. Nastasia Belc, director general al Institutului de Bioresurse Alimentare, a atras atenția asupra pericolului din cele mai consumate produse de români, carnea, cartofii și cafeaua. Cum trebuie gătite

Trebuie să fim atenți să nu ținem carnea la grătar sau cartofii prăjiți, la gătit, mai mult decât este cazul. De ce? Pentru că ”arsura” este toxică și ne putem îmbolnăvi. Atunci când prăjim un aliment prea mult, apare o substanță numită acrilamidă.

Ce este acrilamida? Un compus chimic ce se formează în anumite alimente

Acrilamida este un compus chimic ce se formează în anumite alimente, în timpul procesării la temperaturi înalte, cum ar fi prăjirea, coacerea și frigerea. Prin urmare, biscuiții, chipsurile, cartofii prăjiți, cafeaua, cerealele sau pâinea prăjită pot conține acrilamidă.

Belc: „Și la cafeaua prăjită prea mult trebuie să fim atenți”

„Arsura de la carnea la grătar, sau ceva prăjit mai mult decât trebuie și care devine mai închis la culoare, sau cartofii prăjiți până devin mai închiși la culoare, ne vor face să simțim un gust amărui. Noi suntem adaptați să simțim gustul amar pentru o substanță toxică. Sigur, nu tot amarul înseamnă substanță toxică. Dar acolo găsim și substanțe toxice care sunt date de condensarea substanțelor proteine cu substanțele dulci din compoziția cărnii, a cartofilor etc”, spune specialistul.

Prof. dr. ing. Nastasia Belc: Găsim acrilamidă, de exemplu, care este o substanță cancerigenă, și la cafeaua prăjită

„Găsim acrilamidă, de exemplu, care este o substanță cancerigenă. Și la cafeaua prăjită prea mult trebuie să fim atenți. Temperaturile înalte, care duc la un pic de arsură, conduc și la o deteriorare a calității”, a explicat Prof. dr. ing. Nastasia Belc pentru sursa citată.

Recent Posts

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

1 minut ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

31 de minute ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

o oră ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

2 ore ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

11 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

12 ore ago

Citeste si: