Pericolul ascuns al curelor de detoxifiere. Specialist: „Sunt persoane care rămân pe viață cu tot felul de intoleranțe sau cu probleme digestive”

Curele de tip detox sunt din ce în ce mai populare, la nivel mondial. Acestea promit să „purifice” organismul, eliminând toxinele și reziduurile acumulate. Cu toate acestea, majoritatea specialiștilor sunt de părere că aceste metode sunt, de fapt, niște mituri. Cu atât mai mult, pot fi un dăunătoare organismului. Iată care este pericolul ascuns al curelor de detoxifiere!

Adesea, când ne gândim la detoxifiere, ne gândim la diete și alimentație. Totuși, există și anumite metode de detoxifiere mai puțin cunoscute, precum hidrocolonoterapia. Aceasta resupune irigarea și curățarea intestinelor. Totuși, specialiștii sunt sceptici în privința metodei, întrucât aceasta poate elimina și bacteriile bune din organismul nostru, de care sănătatea noastră depinde.

Pericolul ascuns al curelor de detoxifiere

Mihaela Bilic, nutriționist și expert în boli metabolice, dezvăluie la Digi 24 modul în care aceste metode de detoxifiere ne pot afecta organsimul și, de asemenea, de ce nu au rezultatele așteptate.

„E construită o industrie în jurul acestui detox. Cheltuiești bani grei ca cineva să te înfometeze. Toate detoxurile înseamnă o reducere drastică a aportului de mâncare, înseamnă în principal diete bazate pe legume și atunci ca să nu zic că se face foamea la greu, în centrele în care te internezi pentru două săptămâni să faci un astfel de detox mâncarea nu prea vezi. Atunci este amuzant că la tine acasă nu poți să faci foamea pe banii ăia, că îi plătești acolo.

Toate aceste cure detox apoi sunt urmate de intoxul nostru, fiindcă toată lumea se întoarce acasă la vechile obiceiuri. Deci nu învățăm mare lucru.

În schimb, ni se hrănește o iluzie. Ai impresia că te-ai curățat, la propriu și la figurat”, dezvăluie nutriționistul.

Măsurile extreme pot fi foarte periculoase pentru organism

„Câteodată se apelează la măsuri extreme. Eu nu cred în ele, că organismului nostru trebuie să i se facă un detartraj intern sau o curățare cu clor la nivel intestinal ceea ce numesc ei tot felul de depuneri, bacterii, mucegai….glumesc.

Este această modă de hidrocolonoterapie. În momentul în care tu cureți cu apă tot ce înseamnă microbiotă intestinală eu consider că este un mare risc pentru sănătate. Și așa noi de-a lungul vieții noastre nu prea știm cum se hrănim aceste colonii de bacterii de care depinde sănătatea noastră și a te duce și a iriga colonul cu litri de apă înseamnă dintr-o dată dezechilibru grav la nivel de intestin și apoi cine mai poate să-ți garanteze că respectivele colonii de bacterii îți vor popula intestinul. Sunt persoane care rămân pe viață cu tot felul de intoleranțe digestive sau cu probleme digestive.

De ce să faci un act atât de agresiv când organismul nostru este atât de perfect și de complex construit, când avem un ficat care știe să detoxifice tot ce înseamnă produși de metabolism sau toxine venite din interior, când avem 2 kg de bacterii pe cântar…mi se pare năucitor”, adaugă Mihaela Bilic.

Stilul de viață sănătos și echilibrat, cea mai bună metodă de detoxifiere

Un stil de viață sănătos și echilibrat va susține organsimul să elimine toxinele pe cont propriu. Totuși, dacă urmezi o cură de detoxifiere, sub supravegherea și sfatul medicului, este indicat să adopți și un stil de viață sănătos pentru a beneficia de rezultatele dorite.

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

9 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

10 ore ago

Citeste si: