Deficitul de magneziu, cunoscut și sub numele de hipomagneziemie, este o problemă de sănătate severă trecută cu vederea.
Deși s-a estimat că mai puțin de 2% dintre americani se confruntă cu deficiență de magneziu, s-a demonstrat că acest procent este mult mai mare la pacienții din spitale și de la terapie intensivă, precum și la persoanele cu diabet sau cu tulburări legate de consumul de alcool.
În unele cazuri, deficiența poate fi subdiagnosticată, deoarece semnele evidente nu apar de obicei până când nivelurile dvs. devin foarte scăzute.
Cauzele deficienței de magneziu variază și pot include: înfometarea, anumite medicamente, cum ar fi medicamentele de chimioterapie și inhibitorii pompei de protoni, diareea acută sau cronică și „sindromul oaselor flămânde” după o intervenție chirurgicală la paratiroidă sau tiroidă.
Afecțiunile de sănătate, cum ar fi diabetul, absorbția deficitară, diareea cronică și boala celiacă, sunt asociate cu pierderea de magneziu. Persoanele cu tulburări de consum de alcool prezintă, de asemenea, un risc crescut de deficiență.
Healthline enumeră câteva simptome ale deficienței de magneziu.
1. Dureri musculare
Scuturile, tremurăturile și crampele musculare sunt semne ale deficienței de magneziu. În cel mai rău caz, deficiența poate provoca crize sau convulsii.
Oamenii de știință cred că aceste simptome sunt cauzate de un flux mai mare de calciu în celulele nervoase, care supraexcita sau hiperstimulează nervii musculari.
În timp ce suplimentele pot ajuta la ameliorarea spasmelor musculare și a crampelor la unele persoane cu deficiență, o analiză a concluzionat că suplimentele de magneziu nu sunt un tratament eficient pentru crampele musculare la adulții. Sunt necesare analize suplimentare.
2. Sănătate mintală
Oamenii de știință au speculat, de asemenea, că deficitul de magneziu ar putea favoriza anxietatea.
O analiză a concluzionat că suplimentele de magneziu ar putea fi benefice pentru un unele persoane cu tulburări de anxietate.
Așadar, se pare că o lipsă de magneziu poate provoca disfuncții nervoase și poate favoriza afecțiunile de sănătate mintală la unele persoane.
3. Osteoporoza
Osteoporoza este o tulburare caracterizată prin slăbirea oaselor și un risc crescut de fracturi osoase.
Numeroși factori influențează riscul de a dezvolta osteoporoză, printre care:
Interesant este faptul că deficitul de magneziu este, de asemenea, un factor de risc pentru osteoporoză. Deficitul ar putea slăbi oasele în mod direct, dar scade și nivelul de calciu din sânge, principalul element constitutiv al oaselor.
Studiile efectuate pe șobolani confirmă faptul că sărăcirea magneziului din alimentație duce la reducerea masei osoase. Deși nu au fost efectuate astfel de studii la om, cercetările au asociat un aport deficitar de magneziu cu o densitate minerală osoasă mai mică.
4. Oboseală și slăbiciune musculară
Oboseala, o afecțiune caracterizată prin epuizare sau slăbiciune fizică sau mentală, este un alt simptom al deficienței de magneziu.
Rețineți că toată lumea devine obosită din când în când. De obicei, înseamnă pur și simplu că trebuie să vă odihniți. Cu toate acestea, oboseala severă sau persistentă poate fi un semn al unei probleme de sănătate.
Deoarece oboseala este un simptom nespecific, cauza sa este imposibil de identificat dacă nu este însoțită de alte simptome.
Un alt semn mai specific al deficienței de magneziu este slăbiciunea musculară, care poate fi cauzată de miastenia gravis.
Oamenii de știință cred că slăbiciunea este cauzată de pierderea potasiului în celulele musculare, o afecțiune asociată cu deficiența de magneziu.
5. Tensiune arterială ridicată
Studiile pe animale arată că deficiența de magneziu poate crește tensiunea arterială și favoriza hipertensiunea arterială, care este un factor de risc puternic pentru bolile de inimă.
Mai multe studii observaționale sugerează că nivelurile scăzute de magneziu sau un aport alimentar deficitar pot crește tensiunea arterială.
Cele mai solide dovezi pentru beneficiile magneziului provin din studii controlate.
Mai multe analize au concluzionat că suplimentele de magneziu pot reduce tensiunea arterială, în special la adulții cu tensiune arterială ridicată.
6. Astm
Deficitul de magneziu este uneori observat la persoanele cu astm sever.
Cercetătorii cred că lipsa magneziului poate cauza acumularea de calciu în mușchii care căptușesc căile respiratorii ale plămânilor. Acest lucru face ca căile respiratorii să se restrângă, îngreunând respirația.
Pe scurt, oamenii de știință cred că astmul sever poate fi legat de deficitul de magneziu la unele persoane, dar sunt necesare studii suplimentare pentru a investiga rolul acestuia.
7. Bătăi neregulate ale inimii
Aritmia cardiacă, sau bătăile neregulate ale inimii, se numără printre cele mai grave efecte posibile ale deficienței de magneziu.
Aritmia poate varia de la a nu provoca niciun simptom până la a provoca simptome foarte grave. La unele persoane, poate provoca palpitații cardiace, care sunt pauze între bătăile inimii.
Alte simptome posibile ale aritmiei includ:
În cele mai grave cazuri, aritmia poate crește riscul de accident vascular cerebral sau de insuficiență cardiacă.
Oamenii de știință cred că de vină ar putea fi un dezechilibru al nivelurilor de potasiu din interiorul și din exteriorul celulelor mușchiului cardiac – o afecțiune asociată cu deficitul de magneziu.
S-a demonstrat că unele persoane cu insuficiență cardiacă congestivă și aritmie au niveluri de magneziu mai scăzute decât persoanele care nu au insuficiență cardiacă.
Într-un mic studiu efectuat pe 68 de persoane cu insuficiență cardiacă, magneziu injectabil a îmbunătățit semnificativ funcția cardiacă a participanților.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…