Pericolele automedicației! Ce se întâmplă dacă iei zilnic magneziu

Ce se întâmplă dacă iei zilnic magneziu. Pe rețelele de socializare se vorbește mult despre importanța consumului de suplimente. Pe lângă vitaminele C și D, s-a mai discutat despre rolul magneziului, al patrulea cel mai important mineral din organism din punct de vedere al concentrației. Simptome precum tulburarea somnului, tensiunea musculară și energia scăzută sunt considerate semne ale deficienței de magneziu.

The Conversation scrie că, potrivit cercetărilor, majoritatea oamenilor nu beneficiază de doza recomandată zilnic de magneziu pentru a susține nevoile organismului.

Magneziul este unul dintre numeroșii micronutrienți de care organismul are nevoie. Este esențial pentru a ajuta peste 300 de enzime să efectueze numeroase procese chimice în organism, inclusiv cele care produc proteine.

În doze mari, provoacă anumite probleme

Magneziul construiește oase puternice, controlează zahărul din sânge și tensiunea arterială și menține mușchii și nervii sănătoși. Magneziul acționează și ca un „conductor electric” care ajută la ritmul cardiac și contracția musculară.

Aproximativ 60% din magneziul din organism se găsește în oase, restul în țesuturile corpului. Doar aproximativ 1% din magneziu este prezent în sânge. Doza zilnică recomandată pentru bărbați este de 400 mg, iar doza zilnică recomandată pentru femei este de 310 mg. Aceste doze cresc la 420 mg, 320 mg după vârsta de 30 de ani.

Suplimentele de magneziu sunt sigure pentru majoritatea oamenilor.  Totuș, luate în doze mari, pot provoca anumite probleme. Înainte de a începe să luați diferite suplimente cu magneziu, medicii spun că este esențial un control medical.

Semne ale unei deficiențe de magneziu

Când în corp este o lipsă de magneziu, simptomele includ slăbiciune, pierderea poftei de mâncare, oboseală, greață și vărsături. Simptomele și severitatea lor depind de cât de scăzute sunt nivelurile de magneziu.

Deficiența de magneziu este asociată cu un risc crescut de apariție a anumitor boli cronice, inclusiv boli cardiovasculare, osteoporoză, diabet de tip 2, migrenă și Alzheimer. Deși oricine poate avea o carență de magneziu, anumite grupuri de persoane sunt mai expuse riscului decât altele: este vorba mai ales de copii și adolescenți, persoanele în vârstă și femeile aflate la postmenopauză.

Magneziu pe cale naturală

Afecțiuni precum boala celiacă și sindromul inflamator intestinal, care îngreunează absorbția nutrienților de către organism, vă pot face mai predispuși la deficit de magneziu, chiar și cu o dietă sănătoasă.

  • Deși fructele și legumele conțin acum mai puțin magneziu decât acum 50 de ani, iar procesarea elimină aproximativ 80% din acest mineral din alimente, puteți obține magneziul necesar organismului din nuci, semințe, cerealele integrale, fasole, legumele cu frunze verzi, lapte iaurt.
  • Fructele uscate (caise, smochine, prune, stafide) sunt foarte bogate în magneziu.

Magneziul poate modifica eficiența unor medicamente
Toată lumea știe că banana este o sursă bună de magneziu, pe lângă potasiu și vitamina C. Deși suplimentele de magneziu sunt sigure, este important să luați cantitatea recomandată. Magneziul în cantități prea mari poate provoca anumite reacții adverse, inclusiv diaree, stare proastă, tensiune arterială scăzută.

De asemenea, este vital ca persoanele cu afecțiuni renale să nu le ia decât dacă le-au fost prescrise. Magneziul poate modifica și eficiența unor medicamente, inclusiv a antibioticelor, diureticelor și medicamentelor pentru inimă.

Recent Posts

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

9 minute ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

39 de minute ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

o oră ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

2 ore ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

2 ore ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

3 ore ago

Citeste si: