Pericole alimentare invizibile pentru organism. Vezi ce alimente au devenit campioane mondiale în provocarea unor boli grave

Pericole alimentare invizibile pentru organism. Nu doar că există pericole necunoscute de la uleiul de palmier folosit în industria fast-food precum vafele/ napolitanele, pufuleții și biscuiții, dar există și pericole de la obținerea dulciurilor procesate la temperaturi de peste 200 de grade Celsius. Da, avertizează experții din întreaga lume.

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară și Organizația Mondială a Sănătății au emis avertismente cu privire la uleiul de palmier.

Cu toate acestea, este lider mondial în consum, deși nu este ușor de găsit pe rafturile supermarketurilor.

Uleiul de palmier este folosit la producerea multor dulciuri, produse de patiserie, înghețate și alimente de gătit, iar descrierea este practică. 1,2 hectare sunt folosite pentru extragerea a 10 tone de ulei de palmier. Pentru a obține aceeași cantitate de ulei ai nevoie de 6 hectare de rapiță, floarea soarelui sau măsline dintr-o plantație de 8 hectare.

Consumul de ulei de palmier favorizează apariția de boli cardiovasculare, neurodegenerative, inflamații intestinale, cancer

”Eu cred că, până la urmă, ar trebui să mâncăm românește și să avem și produse sănătoase și de calitate. Nu știu cum vin rachetele astea de la Organizația Mondială a Sănătății, poate ne dau și nouă un studiu, apropo de ce se întâmplă, pentru că uleiul de palmier este folosit în alimentațe și în Asia, și în America de Sud, și în Africa, de foarte, foarte mulți ani și nu prea am auzit ca pe acolo să crească incidența cancerurilor sau a altor tipuri de patologii.

Eu sunt dintre cei care au elaborat Planul de luptă împotriva Cancerului la nivel european și mi-am dorit de fiecare dată ca astfel de produse cu potențial riscant pentru sănătate să nu aibă ce căuta în alimentația noastră de fiecare zi”, a spus medicul Tudor Ciuhodaru, la Antena 3 CNN.

”Este cel puțin îngrijorător. Vedem că un produs care era considerat stabil, extrem de versatil, incolor, inodor, care chiar avea proprietăți de a favoriza, de a menține activitatea cardiacă, care aduce un aport important de vitamina E în alimentația noastră de fiecare zi, a devenit peste noapte dușmanul mondial.

Deja încep să îmi pun probema: cât este medicină, cât este altceva”, a declarat în direct la Antena 3 CNN, medicul Tudor Ciuhodaru.

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

8 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

9 ore ago

Citeste si: