Sari la conținut

Pericole alimentare invizibile pentru organism. Vezi ce alimente au devenit campioane mondiale în provocarea unor boli grave

ulei de palmier
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Ulei de palmier, extrem de periculos pentru creier

Pericole alimentare invizibile pentru organism. Nu doar că există pericole necunoscute de la uleiul de palmier folosit în industria fast-food precum vafele/ napolitanele, pufuleții și biscuiții, dar există și pericole de la obținerea dulciurilor procesate la temperaturi de peste 200 de grade Celsius. Da, avertizează experții din întreaga lume.

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară și Organizația Mondială a Sănătății au emis avertismente cu privire la uleiul de palmier.

Cu toate acestea, este lider mondial în consum, deși nu este ușor de găsit pe rafturile supermarketurilor.

Uleiul de palmier este folosit la producerea multor dulciuri, produse de patiserie, înghețate și alimente de gătit, iar descrierea este practică. 1,2 hectare sunt folosite pentru extragerea a 10 tone de ulei de palmier. Pentru a obține aceeași cantitate de ulei ai nevoie de 6 hectare de rapiță, floarea soarelui sau măsline dintr-o plantație de 8 hectare.

Consumul de ulei de palmier favorizează apariția de boli cardiovasculare, neurodegenerative, inflamații intestinale, cancer

”Eu cred că, până la urmă, ar trebui să mâncăm românește și să avem și produse sănătoase și de calitate. Nu știu cum vin rachetele astea de la Organizația Mondială a Sănătății, poate ne dau și nouă un studiu, apropo de ce se întâmplă, pentru că uleiul de palmier este folosit în alimentațe și în Asia, și în America de Sud, și în Africa, de foarte, foarte mulți ani și nu prea am auzit ca pe acolo să crească incidența cancerurilor sau a altor tipuri de patologii.

Eu sunt dintre cei care au elaborat Planul de luptă împotriva Cancerului la nivel european și mi-am dorit de fiecare dată ca astfel de produse cu potențial riscant pentru sănătate să nu aibă ce căuta în alimentația noastră de fiecare zi”, a spus medicul Tudor Ciuhodaru, la Antena 3 CNN.

”Este cel puțin îngrijorător. Vedem că un produs care era considerat stabil, extrem de versatil, incolor, inodor, care chiar avea proprietăți de a favoriza, de a menține activitatea cardiacă, care aduce un aport important de vitamina E în alimentația noastră de fiecare zi, a devenit peste noapte dușmanul mondial.

Deja încep să îmi pun probema: cât este medicină, cât este altceva”, a declarat în direct la Antena 3 CNN, medicul Tudor Ciuhodaru.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel