Sari la conținut

Performerii din sănătate prezentați de Revista Capital

Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și sufletul într-o simbioză perfectă. Este o nevoie indispensabilă și o valoare sau bogăție pe care ajungem să o apreciem cu adevărat într-un moment al vieții. O persoană sănătoasă este mereu cu zâmbetul pe buze și are forța necesară pentru a face față provocărilor zilnice. Astfel, sistemul de sănătate este inima fiecărei comunități, creat pentru și de către oameni.

Cu toții punem accent pe sănătate și nevoia de a fi protejată. Am văzut oameni cu povești impresionante care au primit o nouă șansă la viață după lupta cu afecțiuni extrem de grave. Dar cine a făcut acest lucru posibil? Oamenii care vin în fiecare zi la serviciu și își pun mantia de erou, își dedică toată existența salvării de vieți, de la dezvoltarea unor echipamente medicale de ultimă generație la furnizarea celor mai bune tratamente și până la efectuarea operațiilor sau a consultațiilor atât de necesare pentru pacienți. Gala Performeri din Sănătate a fost despre ei, îngerii fără aripi vizibile, dar cu suflet pur, empatie și devotament față de oameni.

Gala Performeri din Sănătate

Pe data de 21 noiembrie a avut loc Gala Performeri din Sănătate, ediția 2024, desfășurată la Club One din București. Acest eveniment a avut ca misiune recunoașterea meritelor și a implicării celor mai importante companii din industria pharma și medicală, clinici, rețele de spitale de stat și private și personalități din domeniul medical. Gala Capital Performeri din Sănătate, aflată la a doua ediție, este un proiect dedicat în întregime domeniului medical și acelor oameni care se implică în fiecare zi pentru binele altora, ajutând la dezvoltarea economică a societății românești.

Pot spune că această gală a fost un eveniment de suflet pentru mulți dintre noi, care a adus laolaltă oameni dedicați. Energia pozitivă și caldă a fost cea care a dominat seara, într-un cadru elegant și demn de o gală destinată celor care luptă pentru viață. Culoarea care a completat estetica serii a fost albastru, de la lumini la decorațiuni, asociată cu încredere, siguranță și profesionalism.

Ceea ce putea fi observat de departe este empatia și smerenia cu care acești oameni au vorbit despre pasiunea lor și despre viață în general. Cei peste 200 de invitați au putut auzi poveștile medicilor sau reprezentanților sistemului medical, de la începuturile carierei până la rezultatele din prezent.

100 de reprezentanți ai lumii medicale

Odată cu această gală a fost lansat și un nou număr al Revistei Capital „Top 100 Performeri din Sănătate”. Exact cum spune și denumirea, 100 de reprezentanți ai lumii medicale ne-au oferit o viziune despre ce înseamnă munca în acest domeniu, de la provocări la realizări demne de premiat. Acest top reprezintă o oglindă a evoluției actuale a sistemului medical românesc.

Capital Top 100 Performeri din Sănătate a fost structurat pe 10 categorii: Excelență în Medicină, Educație și cercetare, Spitale de Stat, Spitale Private, Clinici Private, Producție și Servicii Medicale, Retail Pharma, Producători de Medicamente, Producători de suplimente și Instituții din Sănătate.

Pentru realizarea acestui top, redactorii Revistei Capital s-au documentat în scopul de a găsi oameni fascinanți, performanțe manageriale demne de scos în evidență și exemple de dedicare din sistemul medical. Căutarea a avut în centrul ei o regulă clară: fiecare dintre cei propuși în acest top trebuie să fie un exemplu de urmat pentru alți oameni care activează în acest sector sau doresc să o facă. Astfel, s-a ajuns la 300 de propuneri, care au fost filtrate și analizate în funcție de rezultate. În acest fel, s-a ajuns la „Top 100 Performeri din Sănătate”, care îi prezintă pe cei care au reușit cu adevărat să atingă excelența.

Pentru că vorbim de performeri și rezultate excepționale, Revista Capital a dorit să le ofere ceva în schimb oamenilor care au atins excelența în sectoarele lor de activitate. Astfel, au fost acordate premii pentru proiecte, inițiative și cariere de succes. Au fost aduși în lumina reflectoarelor, actorii din spatele scenei, fără de care medicina românească nu ar mai fi ajuns la nivelul de astăzi. O să vă povestesc puțin despre fiecare „erou” care a urcat pe scena Capital seara trecută și a primit o distincție pentru activitatea și implicarea sa.

Excelență în medicină

Categoria „Excelență în medicină” este dedicată medicilor români cu cariere impresionante. Astfel, pe scena Galei Capital au fost premiați Dr. Victor Cauni, Prof. Dr. Alexandru Vladimir Ciurea și Dr. Șerban Dragosloveanu.

Victor Cauni, specialist în urologie, este un medic dedicat, pasionat de știință și chirurgie. De-a lungul carierei, a avut rezultate de invidiat. Acesta a creat actuala secție de urologie din cadrul Spitalului Clinic Colentina, pe care o conduce în prezent. De asemenea, a realizat sute de mii de operații și a obținut brevete de inventator.

Prof. Dr. Alexandru Vladimir Ciurea este un nume marcant în neurologia românească și internațională. Cu o carieră de peste cinci decenii, medicul a realizat peste 24.000 de operații neurochirurgicale.

Dr. Șerban Dragosloveanu, medic primar ortoped, s-a remarcat prin performanțele atinse în cariera de peste un deceniu, desfășurându-și activitatea la Spitalul Clinic de Ortopedie Foișor din București.

Educație și cercetare

În această categorie au fost evidențiate proiecte individuale și de grup care sunt marcante pentru medicina românească. Premianții acestei categorii au fost Sînziana Burcea, psiholog clinician și psihoterapeut, Dr. Mihai Niculescu, fondator al Societății de Științe în Nutriție din România și Ionuț Nistor, coordonatorul Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic MAVIS, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași.

Sînziana Burcea a adus în România un tratament unic pentru copiii cu autism: Mifne. Această metodă se bazează pe teoria atașamentului. Are o abordare holistică și o rată de succes de 88,3%. Dr. Mihai Niculescu s-a remarcat prin contribuția sa în nutrigenetică și pentru fondarea Societății de Științe în Nutriție. Ionuț Nistor a dezvoltat în România proiectul „MAVIS Artificial Heart”, o structură cheie a ecosistemului regional de inovație.

Spitale private, spitale de stat și clinici private

La categoria spitale private, au fost premiate mai multe unități medicale: Spitalul RomGerMed, Spitalul de Recuperare Medicală „Sfântul Sava” și Clinicile Medici’s. Spitalul RomGerMed este cel mai mare ambulatoriu de specialitate din România. Acesta este dotat cu 110 cabinete unde activează peste 400 de specialiști. De asemenea, Spitalul „Sfântul Sava” deține cea mai mare unitate de fizioterapie și un număr de peste 150 de echipamente inovatoare de kinetoterapie. Medici’s este una dintre cele mai respectate rețele medicale private din țară. Aceasta a dezvoltat un nou spital multidisciplinar la Timișoara. Noua unitate medicală este cel mai modern spital din vestul României.

Spitalul de Recuperare Medicală `Sfântul Sava`
sursa foto: Stiri pe Surse

La nivelul spitalelor de stat, au fost recunoscute meritele Spitalului Universitar de Urgență București, Spitalului Clinic de Urgență București „Floreasca” și Spitalului Clinic „Sfânta Maria” din București. Astfel, Spitalul Universitar de Urgență București este un model de performanță medicală și managerială, tratând în acest an peste 1.000 de pacienți cu accidente vasculare cerebrale. În plus, Spitalul Clinic de Urgență București „Floreasca” se află acum într-un nou capitol de dezvoltare, fiind realizate investiții importante pentru modernizare și siguranța pacientului. Spitalul Clinic „Sfânta Maria” s-a remarcat prin performanțele realizate în domeniul transplantului pulmonar și hepatic.

În cadrul acestui top, o categorie a avut în vedere recunoașterea meritelor clinicilor private. Printre premianți s-au numărat Medima Health, Longevity Clinic și Echipa Doctor Dejeu. Medima este o rețea națională de clinici ce excelează în domeniul imagisticii medicale. Grupul este prezent prezent în peste 20 de orașe. Logevity Clinic s-a remarcat pe piața locală ca fiind prima clinică din țară ce se ocupă cu tratamente și terapii pentru încetinirea îmbătrânirii. De asemenea, peste 2.000 de persoane apelează anual la Echipa Doctor Dejeu pentru tratarea obezității și îngrijirea post-bariatrică.

Retail Pharma

La această categorie, Revista Capital i-a premiat pe reprezentanții Eumed, Fildas-Catena și Farmexim. Eumed oferă o gamă largă de medicamente unice pe piața din România, aduse din Germania, care servesc nevoilor oamenilor. Fildas-Catena este lider de piață în distribuția și retail-ul farmaceutic. Compania dezvoltă proiecte ce pun accent pe mediu și sustenabilitate. Farmexim este primul importator și distribuitor de produse farmaceutice din România, remarcându-se prin calitate și profesionalism.

Producători de medicamente și suplimente alimentare

La această categorie „suplimente alimentare”, companiile premiate s-au remarcat prin grija față de oameni. Pe scena Capital au urcat reprezentanții Adam Vision și CosmoPharm. Adam Vision este cel mai important producător și distribuitor de suplimente nutritive. S-a evidențiat prin brandul Adam Supplements și lanțul de magazine Vitamix, care a ajuns la peste 70 de unități. CosmoPharm este un nume consacrat pe piața suplimentelor alimentare din România. Compania are un portofoliu diversificat de produse bazate pe ingrediente concentrate de calitate și studii clinice, care garantează eficiența acestora.

La nivelul producătorilor de medicamente, au fost premiați Antibiotice Iași și Novartis România. Antibiotice Iași s-a remarcat prin capacitatea sa de a dezvolta un produs farmaceutic de la stadiul de idee până la medicamentul de pe raftul farmaciilor sau unităților medicale. Firma a implementat un amplu program de investiții axat pe dezvoltarea portofoliului digitalizare și proiecte de eficientizare energetică. Novartis România este o companie care produce exclusiv medicamente originale inovatoare dedicate tratării unor boli grave.

Echipamente și servicii medicale

La această categorie, firmele care s-au făcut remarcate au fost BTL România, Diviodent și Supermedical. Astfel, echipamentele BTL România sunt folosite zilnic în peste un milion de tratamente la nivel mondial. Acestea contribuie la calitatea vieții pacienților. Diviodent este o companie cu peste 2 decenii de activitate. De asemenea, este unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții profesionale pentru cabinetele stomatologice și de îngrijire dentară din țară. Supermedical activează în domeniul dezvoltării și furnizării de echipamente medicale destinate pentru menținerea siguranței pacienților și a personalului medical. Compania investește în inovație și inteligență artificială.

Instituții și asociații medicale

Următoarea categorie vizează un sector important pentru menținerea unui echilibru și păstrarea bunelor practici în medicină. Astfel, pe scena Capital au urcat reprezentanții Colegiului Medicilor din România, Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate și Registrului Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

În cadrul Galei Capital, au fost acordate și premii speciale pentru activitatea desfășurată în domeniul medical. Astfel, un premiu a mers la Institutul Național de Sănătate Publică, pentru cei 97 de ani dedicați protejării sănătății. Un premiu special a fost oferit și Prof.Univ. Dr. Tiberiu Bratu pentru excelență în chirurgie estetică, plastică și reconstructivă. De asemenea, Dr. Sebastian Voinea a fost premiat pentru performanțele excepționale în tratarea infertilității masculine. De asemenea, Farmaceutica Remedia a primit un premiu pentru dezvoltarea soluțiilor inovative de automatizare a proceselor farmaceutice prin intermediul tehnologiei BD ROWA.

 

Gala Capital Performeri din Sănătate 2024 a fost realizată cu sprijinul partenerilor: MEDICI’S, EUMED, MEDIMA HEALTH, DENKMANN, ANTIBIOTICE IAȘI, SANADOR, CLUB ONE și PRIVILEG CATERING.

Parteneri media: www.evz.ro, www.doctorulzilei.ro, www.infoactual.ro, Evenimentul Istoric, www.infofinanciar.ro și www.edituradecarte.ro.

Revista Capital Top 100 Performeri din Sănătate, ediția 2024, este disponibilă din 22 noiembrie la punctele de difuzare a presei și online pe www.edituradecarte.ro, cu livrare gratuită.

Popescu Daniela

Popescu Daniela, jurnalist cu peste 10 ani de activitate, a scris articole din domeniul social, cultural, medical, economic. A colaborat cu mai multe publicatii printre care enumeram Evenimentul zilei, Animal Zoo, Capital, Evz Monden.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel