Categories: Știrile zilei

Dr. Anca Coliță: Performanța și excelența în medicină nu pot fi atinse…

Centru medical de referință în România, dedicat cercetării, educației medicale și furnizării de îngrijiri medicale de înaltă calitate, Institutul Clinic Fundeni din București continuă seria marilor manifestări științifice axate pe inovare, digitalizare și progres în medicină. Astfel, o nouă ediție a ”Zilelor Științifice ale I.C. Fundeni” ce poartă generic tema “Perspective interdisciplinare în tandem cu digitalizarea” reunește anul acesta, în perioada 19-20 decembrie, peste 400 de participanți care vor avea oportunitatea de a explora noile perspective interdisciplinare ce apar odată cu integrarea tehnologiei digitale în medicină și în cercetare.

Managerul Institutului Clinic Fundeni din București, Prof.Univ.Dr. Anca Coliță spune că „performanța și excelența în medicină nu pot fi atinse decât prin educație medicală continuă, prin dialog intersdisciplinar, precum și printr-un transfer permanent de cunoștințe, iar aceste arii de interes au reprezentat dintotdeauna pentru comunitatea noastră medicală principalele repere de dezvoltare profesională”, spune Managerul Institutului Clinic Fundeni.

Inteligența artificială, analiza datelor și telemedicina care se dovedesc a fi esențiale în îmbunătățirea condițiilor de diagnostic și tratament.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

„Motiv pentru care această nouă ediție a Zilelor Științifice ale Institutului Clinic Fundeni abordează noi perspective interdisciplinare în tandem cu digitalizarea într-o viziune distinctă a inovației din medicina secolului XXI în care este imperios să înțelegem și să ne însușim cât mai bine rolul important pe care îl au în abordarea medicală tehnologiile digitale cum ar fi inteligența artificială, analiza datelor și telemedicina care se dovedesc a fi esențiale în îmbunătățirea condițiilor de diagnostic, tratament, precum și a celor legate de gestionarea bolilor”,  a mai managerul Institutului Clinic Fundeni din București, Prof.Univ. Dr. Anca Coliță.

Cazuistică și cercetare științifică medicală

Cazuistică și cercetare științifică medicală, workshop dedicat tinerilor cercetători, simpozioane specifice lumii medicale, inovație și digitalizare în sistemul de sănătate. Acestea sunt principalele ingrediente ale manifestării științifice “Zilele Institutului Clinic Fundeni” care și-a deschis porțile astăzi, 19 decembrie, 2023, reunind cadre didactice universitare, medici primari, medici specialiști , medici rezidenți, doctoranzi și tineri cercetători.

„Dezvoltarea și implementarea la nivel național a cadrului organizatoric necesar inițierii screeningului în cancerul colorectal”; “Rezultatele celui mai amplu program de testare a infecțiilor hepatice. Perspective și noi direcții de acțiune în screeningul hepatic  ” ; “Screeningul și tratamentul hepatitelor virale B și C în sistemul penitenciar din România -Contribuția la țintele globale de Microeliminare”; “Experiența terapiei CAR-T în Institutul Clinic Fundeni” ; “Imunoterapia în tratamentul leucemiei acute limfoblastice refractare/recăzute la copil – experiența I.C.Fundeni ”; “Provocări în diagnosticul și managementul afectării renale a pacienților cu boala Fabry “ ; “Terapii inovatoare în boli genetice neurologice -Amiotrofia Spinală” ; “Boala Parkinson avansată – o abordare multidisciplinară” ; “Rolul echipei de asistență multidisciplinară în managementul integrat al copiilor cu afecțiuni oncologice” sau “Rolul biomarkerilor în predicția complicațiilor terapiei CAR-T” sunt doar câteva dintre cele  74 de lucrări științifice ce vor fi prezentate în cadrul evenimentului. Acestora li se vor alătura alte prezentări de proiecte extrem de importante ale Institutului, proiecte ce se realizează cu sprijinul fondurilor europene prin diferite programe operaționale.

Intrat în tradiția marilor manifestări științifice din domeniul medical românesc, evenimentul academic “Zilele Științifice ale Institutului Clinic Fundeni” va avea anul acesta, în premieră, un workshop special dedicat Tânărului Cercetător – “Tehnologii avansate în investigarea moleculară”.

Acest workshop are drept scop înțelegerea fluxului de lucru într-un laborator de biologie moleculară de cercetare și clinic, în vederea cuantificării unor gene/proteine țintă, pe baza studiilor in vitro. De asemenea, va oferi aplicații practice ce includ tehnici de bază folosite în biologia moleculară, cum sunt: tehnici de culturi celulare, izolare și cuantificare – acizi nucleici, proteine și Real Time PCR, și tehnici de imunogenetică și virusologie.

 

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

6 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

6 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

7 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

7 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

7 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

8 ore ago

Citeste si: