Din cuprinsul articolului
Pepene verde VS pepene galben, beneficii neștiute pentru sănătate. Odată cu venirea acestui anotimp vin și fructele preferate, în primul rând pepenele verde și cel galben.
Pepenele verde este un fruct de vară bogat în nutrienți, dulce și suculent. Se crede că a fost cultivat pentru prima dată în nord-estul Africii în urmă cu 4.000 de ani.
Ca și pepenele verde, pepenele galben este considerat un fruct popular de vară datorită gustului său dulce și efectului de răcire asupra organismului.
Pepenele verde este o comoară de nutrienți precum vitamina A, vitamina C, potasiu, carotenoizi, licopen, cucurbitacină și magneziu. Are un continut ridicat de apa, zaharuri si carbohidrati. Dar, în general, are un conținut scăzut de calorii și grăsimi.
În schimb, pepenele galben are mai puține calorii decât pepenele verde și aproape deloc grăsime. De asemenea, are mai multe fibre și carbohidrați decât pepenele verde.
Pepenii galbeni sunt o sursă bogată de vitamina C, vitamina B6, vitamina K, potasiu, acid folic, magneziu, beta-caroten, fitoenă, quercetină și acid cafeic.
Pulpa de pepene verde conține aproape în întregime apă. Conținutul mare de apă din pepene verde ne ajută să rămânem hidratați mai mult timp în timpul verii.
De asemenea, ne face să ne simțim mai plini, ceea ce ne ajută să evităm supraalimentarea, ceea ce poate contribui la pierderea în greutate.
Pepenele verde este plin de nutrienți care susțin sănătatea inimii.
De exemplu, licopenul prezent în pepene verde ajută la scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale.
Pepenele verde conține, de asemenea, citrulină, care crește nivelul de oxid nitric din organism. Iar oxidul nitric ajută la dilatarea vaselor de sânge, ceea ce ne scade tensiunea arterială.
Antioxidanții, licopenul și vitamina C găsite în pepene verde ajută la reducerea inflamației și la prevenirea degenerescenței maculare cauzate de vârstă.
Unele studii arată, de asemenea, că citrulina prezentă în pepene verde reduce durerea musculară și îmbunătățește performanța la exerciții fizice, ceea ce îi poate ajuta și pe cei care doresc să piardă grăsime.
Majoritatea soiurilor de pepene galben sunt bogate în sodiu și potasiu, prin urmare, ele ne afectează pozitiv reglarea tensiunii arteriale și mențin niveluri sănătoase ale tensiunii arteriale.
Pepenii galbeni sunt o sursă bogată de nutrienți esențiali, cum ar fi acidul folic, vitamina K și magneziu, care sunt vitale pentru repararea și menținerea oaselor puternice.
Pepenii galbeni sunt 90% apă și conțin electroliți precum potasiu, magneziu, calciu și sodiu. Această combinație de apă și electroliți asigură că organismul nostru este hidratat eficient și chiar ne ajută să rămânem hidratați mai mult timp.
Conținutul ridicat de vitamina C din pepeni asigură că colagenul, o proteină structurală necesară pentru repararea țesutului pielii, este produs în mod corespunzător, potrivit Pro News.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…