Sari la conținut

Pensionarii pot obține reduceri între 50% și 70% pentru biletele de tratament. Cum se acordă și în ce stațiuni

Cele mai căutate stațiuni balneare din România
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Bilet de trimitere în stațiuni balneare

Pensionarii pot depune cererile pentru bilete de tratament și pot beneficia de o reducere între 50% și 70%. Tichetele fi utilizate în anumite stațiuni din România.

De aceste bilete pot beneficia nu doar vârstnicii, ci și salariații care contribuie la sistemul public de pensii și cărora medicul le recomandă tratament într-o stațiune balneară.

Casele de Pensii din întreaga țară au anunțat că pensionarii români pot obține o reducere de 50% la biletele de tratament, în 2025, pentru un sejur de 16 zile, cu prețuri care se situează între 2.600 și 3.000 de lei. Iată cum și unde pot fi folosite aceste tichete.

Reducere de 70% la biletele de tratament pentru pensionari

Seniorii care doresc să beneficieze de reducerea la biletele de tratament se pot înscrie în acest program gensionat de CNPP. Prin intermediul acestui program, seniorii sunt sprijiniți financiar pentru a putea beneficia de tratamente balneare în stațiunile românești.

Sejurul de 16 zle include: cazare, masă, tratamente. Prețul unui astfel de sejur, în stațiunile românești înscrise în program, se situează între 2.600 și 3.000 de lei.

În funcție de pensiile încasate, seniorii au posibilitatea să faciliteze de anumite reduceri ale prețurilor.

Potrivit criteriilor stabilite de Casa Națională de Pensii Publice  (CNPP), în cazul pensionarilor care au pensii egale sau mai mici decât salariul minim net pe economie, contribuția este de 55% din valoarea totală a drepturilor de pensie.

Este luată în considerare valoarea pensiei din luna anterioară eliberării tichetului de tratament. Salariul minim net pe economie este de 2.400 de lei, în România.

În cazul pensionarilor care încasează pensii mai mari decât salariul minim net, contribuția este de 70 de procente.

Conform Newsweek.ro, există în jur de 40 de stațiuni balneare dintre care pensionarii pot alege, pentru a-și efectua tratamentele. Aceste locații oferă seniorilor servicii de recuperare care includ masajul, împachetările cu nămol, băi minerale sau hidroterapie.

De asemenea, pe listă se adaugă și alte proceduri efectuate în stațiunile balneare pentru ameliorarea anumitor afecțiuni cardiovasculare, neurologice, reumatice.

Acte necesare pentru obținerea tichetelor de tratament

Potrivit sursei citate, Casa Județeană de Pensii Bihor a anunțat, deja, că cererile pentru obținerea tichetelor de tratament pot fi depuse începând cu data de 27 ianuarie 2025.

Stațiune care se află pe listă sunt: Amara, Bala, Bizusa, Buziaș, Covasna, Geoagiu, Lacul Sărat, Moneasa, Nicolina, Olănești, Pucioasa, Monteoru,1 Mai.

Pe lângă cererile tip, pensionarii mai trebuie să ofere următoarele documente, potrivit cjpensiibihor.ro:

  • „Pensionari – actul de identitate;
  • Persoane beneficiare ale L. 448/2006 – actul de identitate, certificatul de încadrare în grad de handicap şi a programului de recuperare (în situaţia în care handicapul nu este permanent);
  • Beneficiari ai L.189/2000 – actul de identitate, Hotărâre L.189/2000 ;
  • Beneficiari ai D.L.118/1990 – actul de identitate, Hotarare D.L.118/1990;
  • Veterani de razboi – actul de identitate;
  • Asiguraţi – actul de identitate;
  • Șomeri – actul de identitate , cupon indemnizaţie şomaj din luna anterioară depunerii cererii”, scrie pe site-ul oficial.
Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel