Din cuprinsul articolului
Incendiul din Colectiv a lăsat urme adânci în România. Recent, instanța a admis parțial schimbarea încadrării juridice a faptelor. În urma deciziei, pedepsele inculpaților din dosarul Colectiv ar putea fi reduse.
Supraviețuitorii incendiului din 2015 și rudele victimelor au reclamat decizia instanței de a reduce aceste pedepse.
Eliminarea unui articol ar putea permite acesată acțiune, iar judecătorii au admis parțial această schimbare.
În dosarul Colectiv ar putea fi reduse pedepsele inculpaților după ce instanța a admis parțial schimbarea încadrării juridice a faptelor, anunță RRA.
A fost eliminată aplicarea articolului care se referă la consecințele deosebit de grave în cazul infracțiunii de abuz în serviciu, de care sunt acuzați o parte dintre inculpați.
Supraviețuitori a incendiului din 2015 din Colectiv și rude ale victimelor au reclamat, într-o scrisoare deschisă, decizia instanței de a discuta schimbarea încadrării juridice a faptelor.
Un complet de divergență, format din trei judecători, a admis parțial schimbarea încadrării juridice a faptelor și a eliminat aplicarea Articolului 309 din Codul Penal cu titlul „Faptele care au produs consecințe deosebit de grave” în raport cu infracțiunea de abuz în serviciu pentru care fostul primar Piedone a primit la tribunal o condamnare de 8 ani și 6 luni de închisoare.
Articolul 309 prevede că dacă diferite fapte au produs consecințe deosebit de grave, limitele speciale ale pedepsei prevăzute de lege se majorează cu jumătate.
Magistraţii au dat aceeași soluție și în cazul funcționarilor de la Primăria Sectorului 4 și pentru cei doi pompieri Antonina Radu și George Matei. Instanța a respins restul cererilor și nu a fost schimbată încadrarea juridică din abuz în serviciu în neglijență în serviciu.
Supraviețuitorii și rudele victimelor au reclamat decizia
Supraviețuitori ai incendiului din 2015 din Colectiv și rude ale victimelor au reclamat, într-o scrisoare deschisă, decizia instanței de a discuta schimbarea încadrării juridice a faptelor, susținând că aceasta ar duce la pedepsei „mici și nesemnificative, disproporționate față de gravitatea faptelor comise și a consecințelor lor, lucru care ar arunca o umbră adâncă asupra întregului proces de justiție din România”. Procesul, aflat în faza de apel din 2019, va continua în 17 noiembrie.
Călin Georgescu a ieșit învingător din primul tur al alegerilor prezidențiale din România, având un…
Consumul de alimente în care se găsesc reziduuri de pesticide poate produce efecte nocive asupra…
Noiembrie se anunță a fi o lună cu adevărat de bun augur pentru 3 dintre…
Medic specialist, despre colesterol. Conform terminologiei medicale, colesterolul este un sterol și lipide conținute în…
Anunț de ultimă oră pentru seniorii cu pensie mică și grupe de muncă.După ce mai…
Rezultatele oferite de exit-poll-uri care arată succesul fabulos pe care Călin Georgescu, candidat prezidențiale 2024, …