Din cuprinsul articolului
Cristian Tudor Popescu a transmis un mesaj fulminant în contextul condamnării lui Cristian Popescu Piedone în dosarul Colectiv.
Ar fi trebuit să stea în închisoare. El a trăit bine-mersi în această perioadă – spune gazetarul.
„Măcar atât! Acești ani pentru a li se scădea pedepsele, pentru că acesta e rezultatul, Piedone a ajuns de la 8 ani și ceva la 4. Legătura dintre cei care au suferit de pe urma tragediei, rude, prieteni, apropiați, această legătură a fost diluată și micșorată în timp.
Ar fi trebuit ca această sentință să fie pronunțată atunci, în primul an! Asta pentru a se putea face o legătură mentală. Acum au trecut 6 ani și jumătate, iar oamenii sunt uitători”, a precizat Cristian Tudor Popescu, la postul Digi24.
„Domnul Piedone pleacă acum din post, deși iată că merita o pedeapsă. Nu înțeleg de ce Piedone primește mai puțin decât ceilalți. (…) A primit doar patru ani, sărăcuțul…
Deja Piedone a câștigat, a câștigat 6 ani și jumătate. Ar fi trebuit să stea în închisoare. El a trăit bine-mersi în această perioadă.
Ar trebui să dea socoteală de ce au amânat (n. r.: se referea la judecători și decizia finală). Știți de ce le-au dat pedepse mai mici? Pentru că au trecut șase ani de jumătate.
Au trecut din cauza justiției române. Pedepsele acestea nu puteau fi date după acea tragedie, pentru că ar fi scandalizat opinia publică. Acesta e modul în care funcționează justiția română”, a fost comentariul lui CTP.
Sentințe în dosarul Colectiv
Pedepse definitive, cu executare, pentru fostul primar al sectorului 4 din Capitală și patronuii Clubului Colectiv, pronunțate în urmă cu puțin timp la Curtea de Apel București.
Fostul primar al sectorului 4 a primit 4 ani cu executare, pentru abuz în serviciu, și a fost achitat pentru o altă faptă de abuz în serviciu.
La Tribunalul București, Piedone primise 8 ani și 6 luni de închisoare, dar în timpul procesului la Curtea de Apel din București, din oficiu, judecătorii au eliminat forma agravantă a infracțiunii de abuz în serviciu.
Cei 3 patroni ai clubului au primit pedepse diferite, încadrate în funcție de vinovăția apreciată de judecători, între 6 ani și 11 luni și 11 ani și 8 luni de detenție.
Cele 3 funcționare de la Primăria Sectorului 4 au fost achitate pentru complicitate la abuz în serviciu, deși în primă instanșă primiseră pedepse cu suspendare și cu executare.
Cei 2 pirotehniști care se ocupau cu artificii în seara de 30 octombrie 2015 au primit pedepse de 6 ani și 10 luni, iar pompierii care nu au respectat prevederile legii au fost condamnați la câte 8 ani și 8 luni de detenție.
În ceea ce privește daunele morale și materiale pe care inculpații trebuie să le plătească, acestea sunt stabilite între 10.000 de euro și 1 milion de euro, la o primă lectură a sentinței de astăzi.