Din cuprinsul articolului
Cum să adormi rapid. Dacă acum 20 de ani obişnuiam să mergem la culcare, în jurul orelor 22 – maxim 23, astăzi, majoritatea persoanelor nu reuşesc să adoarmă decât abia după ora 1 sau 2 noaptea. În opinia specialiştilor, insomniile se instaurează din cauza stresului tot mai mare la care suntem supuşi zi de zi, dezvoltând de multe ori, stări de anxietate şi de depresie.
Ca să ne păstrăm starea mentală şi fizică la parametri buni, profesorul internaţional de yoga Dana Ţupa, recomandă că trebuie să ne întoarcem la vechea tradiţie de a ne pune la somn începând cu ora 22, altfel vom dezvolta în timp aşa-zisa oboseală cronică, stare care ne poate scădea radical performanţele în tot ceea ce facem, în general din cauza epuizării glandelor suprarenale.
“Chiar dacă pare imposibil să adormim la ora 22, ţinând cont de actualele circumstanţe, câteva exerciţii simple de relaxare pe care le putem efectua timp de 10 minute înainte de culcare, ne pot ajuta să uităm de toate grijile şi să putem dormi liniştiţi, fără pauze, timp de aproximativ 8 ore pe zi. Dacă vom păstra acest program de somn, starea noastră de sănătate se va îmbunătăţi vizibil, vom deveni mult mai energici, ne vom recăpăta puterea de concentrare şi vom reuşi mult mai uşor ceea ce ne-am propus”, afirmă Dana Ţupa, fondatorul primei şcoli de yoga din România acreditată internaţional, PURNA Yoga Academy.
Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…
Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…