Din cuprinsul articolului
Patru lucruri pe care ar trebui să le faci în fiecare dimineață pentru a avea un creier sănătos
Proteina este un macronutrient esențial pentru sănătate, indiferent dacă încerci să slăbești, să ai masă musculară sau pur și simplu să te menții în formă. Potrivit medicilor, proteina este vitală și pentru sănătatea creierului tău.
Proteinele, așa cum explică specialiștii în nutriție holistică de la She Finds, ajută neuronii creierului să comunice între ei prin neurotransmițători formați din aminoacizi.
Deficitul de proteine poate duce la declin cognitiv și demență. Așadar, asigură-te că ai cel puțin 30 de grame de proteine la masă și încorporează în plus câteva grăsimi sănătoase nesaturate, cum ar fi uleiul de cocos, avocado sau uleiul de măsline.
Soarele este vital pentru creierul tău!
Cel puțin 10 minute de soare în fiecare zi înainte de ora 10.00 promovează un ritm circadian sănătos pentru a vă îmbunătăți somnul – și știm cu toții cât de importantă este o rutină de somn bună pentru sănătatea dumneavoastră generală, mai ales când vine vorba de funcția cognitivă. Somnul formează și menține căile care vă permit să învățați și să creați noi amintiri, precum și să îmbunătățiți concentrarea și răspunsul rapid
Hidratarea este extrem de importantă
Hidratarea este extrem de importantă pentru menținerea sănătății, iar asta include și sănătatea creierului tău. Deși știm cât de tentant este să vă turnați o ceașcă mare de cafea imediat ce vă treziți, nutriționiștii recomandă să beți mai întâi apă. Concentrarea și funcția cognitivă sunt îmbunătățite de fluxul crescut de oxigen și sânge către creier, pe care apa îl ajută.
Stimularea creierului
Știm cu toții cât de important este exercițiul fizic pentru a te menține în formă. Deci, de ce nu ar trebui cineva să facă același lucru pentru creierul său? Și de ce să nu o introduci în rutina lui zilnică de dimineață? Aceste exerciții pot include diverse lucruri, cum ar fi puzzle-uri de cuvinte încrucișate și alte jocuri de cuvinte și numere.
Dar există și nevrotici, o formă excelentă de exerciții pentru creier, care implică folosirea simțurilor în moduri constant noi. De exemplu, spală-te pe dinți nu cu mâna „bună”, îmbracă-te sau mănâncă cu ochii închiși. Aceste activități simple stimulează căile neuronale și pot îmbunătăți funcția mentală și memoria