Sari la conținut

Patru lucruri despre masturbare pe care trebuie să le știe orice femeie

Masturbare. Ce trebuie să afle femeile despre această practică. Sexologii sustin ca te ajuta in eliberarea de stres, macar intr-o mica masura.

Majoritatea femeilor, ca si barbatii, s-au masturbat cel putin o data in viata. Ceea ce difera intre barbati si femei la acest capitol este frecventa, spun specialistii.

Nu se poate stabili o regula general valabila in ceea ce priveste varsta la care oamenii incep sa se masturbeze, la fel cum nu se poate stabili exact ce metoda de masturbare e mai frecvent intalnita.

Un studiu efectuat de Universitatea Indiana a aratat ca din 2056 de femei intervievate, cu varste cuprinse intre 18 si 60, 50% folosesc vibratorul fie in timpul masturbarii, fie in timpul actului sexual cu un partener.

Îți poți îmbunătăți viața sexuală prin masturbare

Un studiu publicat in Journal of Sexual Medicine a dezvaluit ca femeile care se masturbeaza – mai ales cele care utilizeaza un vibrator – reusesc sa ajunga mai usor la orgasm. De asemenea, in cazul femeilor care folosesc vibratoare s-a observat o imbunatatire a vietii lor sexuale in ceea ce priveste lubrifierea si excitatia. In plus, ele experimenteaza mai putin disconfort in timpul contactului sexual.

Masturbare: poate înlătura durerea

Masturbarea poate ajuta la diminuarea durerilor menstruale si la atenuarea simptomelor sindromului premenstrual, precum irascibilitatea.

O stare de spirit mai bună cu masturbare

Terapeutul sexual Kathleen Segraves spune ca masturbarea ne poate scoate din starile depresive: „Prin sexul solo te poti concentra pe propria ta experienta, fara sa fii nevoita sa te asiguri daca altcineva se simte bine”. Iar acest lucru nu inseamna ca nu iti iubesti partenerul, doar ca din cand in cand simti nevoia sa te pui pe primul loc.

Masturbare egal relaxare

Sexologii si studiile realizate in acest domeniu sustin ca masturbarea ne poate ajuta in eliberarea de stres, macar intr-o mica masura.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel