Sari la conținut

Patru beneficii uimitoare ale sâmburilor de avocado

Fructul de avocado poate fi extrem de benefic pentru corp, insa este esential sa stii cum sa-l consumi. Spre deosebire de alte fructe si legume, avocadoul contine mai multe tipuri de antioxidanti. Miezul si pielita fructului contin doar 30% dintre antioxidanti, restul gasindu-se in samburi.

1. Reduc colesterolul si inflamatiile

Ce efecte au acesti antioxidanti? Studii efectuate de-a lungul timpului arata ca antioxidantii care se gasesc in samburii de avocado scad colesterolul si reduc inflamatiile, prevenind astfel mai multe afectiuni, printre care si bolile cardiovasculare.

2. Au proprietati anticancerigene

Compusii fenolici care se gasesc in samburii de avocado usureaza durerile stomacale cauzate de ulcerul gastric. Flavonoizii sunt un alt tip de antioxidanti care se gasesc in samburi si sunt cunoscuti pentru proprietatile lor antincancerigene.

3. Intaresc sistemul imunitar

Daca ai sistemum imunitar slabit si te confunti adesea cu raceli sau episoade gripale, consumul samburilor de avocado este solutia perfecta pentru tine. Substantele din compozitia samburilor sustin corpul in lupta contra bacteriilor si a virusurilor.

4. Iti mentin pielea tanara

Substantele din compozitia samburilor de avocado lupta in mod eficient si impotriva radicalilor liberi din corp care accelereaza procesul de imbatranire si duc la aparitia afectiunilor cronice.

Cum extragi samburii de avocado

Daca fructul este copt, samburii se vor scoate cu usurinta. Dupa ce ai taiat fructul in doua, mai taie-l inca o data pe verticala. Scoate samburii, apoi pune-i intr-o folie de plastic si zdrobeste-i cu ajutorul unui ciocan.

Adauga samburii zdrobiti in blender alaturi de frunze de spanac, banane etc. pentru a-ti prepara un smoothie sanatos si gustos. Daca ai un blender mai puternic, poti adauga samburii intregi, impreuna cu alte ingrediente.

 
Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel