Categories: Stil de viaţă

Patru beneficii uimitoare ale consumului de alimente picante

Condimentele nu au doar rolul de a da savoare măncărurilor ci au o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Ajută la slăbit

 Ardeiul iute conține capsaicină, care poate accelera metabolismul și ajută organismul să ardă calorii într-un mod rapid. Acest lucru este explicabil de faptul că această substanță (capsaicina) crește temperatura corpului și ritmul cardiac, intensificând activitatea acesteia. În plus, studiile au demonstrat că persoanele care consumă alimente condimentate, mănâncă mai puțin.

Beneficii pentru inimă

Ardeiul iute ajută la îmbunătățirea sănătății inimii prin stimularea capacității organismului de a dizolva cheagurile de sânge. Cercetările au demonstrat că nivelurile scăzute de colesterol LDL sau colesterol rău s-au diminuat atunci când ardeiul iute a fost introdus în dieta unei persoane, reducându-se astfel riscul de accident vascular de la nivelul inimii. Capsaicina din ardeiul iute, reduce inflamația – indentificată ca un factor favorizant pentru bolile de inimă. În plus, statisticile arată că, în culturile în care se consumă în mod frecvent alimente condimentate, rata manifestării infarctului miocardic și a accidentelor vasculare cerebrale, este mult mai scăzută.

Îmbunătățirea funcției sistemului circulator

Alimentele condimentate stimulează circulația sanguină și ajută la scăderea tensiunii arteriale. Când o persoană consumă mâncare condimentată, temperatura corpului crește, ca și fluxul sanguin, iar activitatea inimii este intensificată. Ardeiul iute ajută și la consolidarea pereților vaselor de sânge, întrucât acesta este bogat în vitamina A.

Lupta contra cancerului

Multe studii au concluzionat că un consum regulat de ardei iute și curry reduce riscul dezvoltării cancerului. Capsaicina încetinește creșterea celulelor canceroase și, în unele cazuri, acestea sunt distruse fără să fie afectate celulele din jur. în țările în care dietele sunt bogate în capsaicină, în mod tradițional (India, Mexic), anumite forme de cancer sunt manifestate într-o proporție mult mai mică.

Favorizează digestia

Condimentele optimizează activitatea digestivă, cresc fluxul de sânge către stomac și susțin calitatea mucoasei acestuia. Capsaicina, ajută la eliminarea bacteriilor specifice bolii helicobacter pylori și contribuie la prevenirea sau vindecarea ulcerului gastric. Cu toate acestea, dacă apar arsuri stomacale din cauza alimentelor condimentate, se va administra un antiacid pentru ameliorarea simptomelor și pentru neutralizarea acidului gastric.

Recent Posts

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

11 minute ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

40 de minute ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

o oră ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

2 ore ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

2 ore ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

3 ore ago

Citeste si: