Batoanele energizante, iaurturile şi ceaiurile îmbuteliate pot ascunde multe grăsimi şi zaharuri.
Este vorba despre acele produse care conţin multe grăsimi şi mult zahăr, cum ar fi, spre exemplu, batoanele energizante.
Sfatul este să citiţi cu atenţie etichetele, dar ca să vă orientaţi mai uşor, iată câteva ponturi privind produsele care vă pot păcăli.
Batoanele energizante
Se ştie despre aceste produse că sunt o gustare excelentă atunci când urci pe munte. Sunt pline de ovăz, nuci, seminţe şi bucăţele de fructe uscate, aşa că nimeni nu le consideră nesănătoase.
Totuşi, multe dintre batoanele energizante conţin cantităţi mari de zahăr, ciocolată, diferite siropuri şi ingrediente artificiale care le fac la fel de dăunătoare precum bomboanele. Chiar şi batoanele care conţin mai puţin zahăr nu sunt foarte bogate în proteine, au foarte puţine fibre şi doar câteva vitamine şi minerale.
Dacă nu vă puteţi abţine să consumaţi asfel de produse, luaţi în calcul varianta de a vi le prepara singur. Amestecaţi cereale neprocesate, cum ar fi grâul nedecorticat, cu miez de nucă, seminţe şi bucăţi de fructe uscate, fără zahăr.
Ceaiurile îmbuteliate
Ceaiul din plante a tot fost lăudat pentru proprietăţile sale antioxidante. Substanţele speciale din frunzele de ceai, numite fitonutrienţi, nu vă pot proteja însă chiar de toate bolile. Specialiştii au căzut totuşi de acord că acestea sunt capabile să reducă riscul de atac de cord ori pe cel al apariţiei altor boli ale inimii.
De asemenea, aceste frunze de ceai pot calma diferitele inflamaţii din corp şi pot încetini apariţia tumorilor.
Ceaiurile îmbuteliate nu sunt însă la fel de sănătoase ca infuziile din plante. Conţin acid, puţini fitonutrienţi şi mult zahăr.
Mai mult, unele ceaiuri îmbuteliate sunt făcute pe bază de concentranţi şi esenţe, extrem de dăunătoare organismului.
Iaurturile
Iaurturile sunt bogate în nutrienţi şi sunt benefice pentru intestine şi pentru sistemul imunitar. Însă nu toate iaurturile sunt fabricate la fel. Unele conţin „culturi vii“, importante pentru sănătatea organismului, altele nu.
De asemenea, fiţi atenţi că multe iaurturi au tot atâtea grăsimi cât conţine îngheţata. Aşadar, dacă decideţi să vă hrăniţi cu iaurturi sănătoase, verificaţi etichetele pentru a vedea conţinutul.
Covrigeii Bretzeles
Deşi uneori sunt micul dejun perfect pentru că se consumă repede, aceşti covrigei conţin multe grăsimi şi sunt nuli din punct de vedere nutriţ ional. Chiar dacă au mai puţine grăsimi decât chipsurile şi nu sunt la fel de calorici, nu reprezintă un mic dejun recomandat.
O porţie de covrigei conţine atâta sare cât are nevoie un adult într-o zi.
Mai mult, ei pot fi preparaţi cu diverse arome, care adaugă şi ele calorii. În locul covrigeilor sunt de preferat nucile. Acestea au vitamine, minerale şi fitonutrienţi, plus fibre şi proteine. Seminţele de dovleac sunt şi ele o opţiune.
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…
Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Vestea că un mare actor american are cancer a…
Faza lunii pe 5 noiembrie 2024. Sfaturi importante: Pe 5 noiembrie 2024, Luna crește, a…
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…