Din cuprinsul articolului
Artrita este o boală comună, afectând milioane de oameni. În funcție de tipul pe care îl aveți, poate provoca dureri articulare, inflamație, rigiditate și dificultăți de mișcare.
Deși există o serie de factori care pot crește riscul de artrită, există și modalități de a reduce riscul sau de a ușura simptomele.
Practicantul de exerciții corective și kinesiologie de înaltă performanță și fondatorul Boostball, Steve Bessant, a vorbit despre alimentele de evitat dacă aveți sau sunteți îngrijorat de dezvoltarea artritei.
El a spus: „Când vine vorba de ameliorarea articulațiilor dureroase printr-o dietă holistică și exerciții fizice, există câteva recomandări care pot fi benefice.
Din punct de vedere alimentar, redu în principal consumul de alimente proinflamatoare și încorporarea alimentelor antiinflamatoare poate juca un rol semnificativ în promovarea sănătății articulațiilor.”
El a sfătuit să reduceți la minimum aportul de patru tipuri de alimente „proinflamatorii”:
- Zahăr
- Carbohidrați rafinați
- Hrana procesata
- Grăsimi nesănătoase și uleiuri din semințe.
El a spus: „Reduceți alimentele cunoscute pentru a promova inflamația, cum ar fi zahărul, carbohidrații rafinați, alimentele procesate și grăsimile nesănătoase și uleiurile din semințe.
Aceste alimente pot contribui la creșterea durerilor articulare și a inflamației, deoarece se oxidează rapid și devin râncede.”
Carbohidrații rafinați sunt unul dintre cele două tipuri principale de carbohidrați și se referă la zaharuri (cum ar fi glucoza, fructoza, zaharoza) sau orice produs din cereale cărora li s-a îndepărtat germenul de grâu fibros și tărâțe.
Acestea includ pastele albe, pâine albă, orez alb, băuturi gazoase, chipsuri, prăjituri și cereale îndulcite cu zahăr.
Grăsimile nesănătoase sunt grăsimi saturate sau trans și includ lucruri precum carnea procesată, brânzeturile tari, prăjiturile, biscuiții și prăjiturile.
Domnul Bessant a recomandat, de asemenea, limitarea produselor cu gluten.
„Pentru persoanele care sunt sensibile la gluten, reducerea sau eliminarea cerealelor care conțin gluten, cum ar fi grâul, orzul și secara, poate ajuta la atenuarea durerilor articulare”, a spus el.
„Sensibilitatea la gluten poate exacerba inflamația la unii oameni.”
Există, de asemenea, o mulțime de alimente pe care ar trebui să le creșteți pentru a vă ajuta simptomele artritei.
„Acceptați alimente antiinflamatoare”, a comentat el.
„Incorporați o mulțime de alimente cunoscute pentru proprietățile lor antiinflamatorii.
„Turmericul, ghimbirul, legumele cu frunze verzi, fructele de pădure, peștele gras (cum ar fi somonul și macroul), nucile și semințele de in sunt exemple de alimente antiinflamatoare care pot susține sănătatea articulațiilor.”
El a adăugat: „Include alimente bogate în antioxidanți pentru a combate stresul oxidativ, care poate contribui la inflamarea articulațiilor.
„Fructele și legumele colorate precum fructele de pădure, portocalele, spanacul, kalele și broccoli sunt surse excelente de antioxidanți.”
Simptomele comune ale artritei includ:
Dacă credeți că aveți artrită, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră de familie.
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…
Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…